14 Ianuarie

0
41

” Prea iubitilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Si ce vom fi, nu s-a aratat înca . Dar stim ca atunci cînd Se va arata El, vom fi ca El; pentru ca îl vom vedea asa cum este.” I Ioan 3:2

Într-o fabula veche evreiasca, se povesteste despre un print care si-a pierdut mintile. Uitîndu-se la pasarile din curte , într-o zi, acesta a început sa creada ca este curcan. Si-a scos toate hainele si a mers în mijlocul pasarilor din gradina, scurmînd si aruncînd tarîna peste tot , ca si ele . Nu mînca decît hrana gainilor, sau farîmiturile ce erau arubncate de la masa împaratului.

Îngrijorat, regele a chemat toti medicii de la curte care sa-i prescrie un medicament pentru vindecare. Orice încercare a acestora a fost însa zadarnica. Cînd totul parea pierdut, un batrînel din împaratie, a venit la împarat si l-a rugat sa-l lase si pe el sa încerce metoda lui de vindecare. Împaratul era neîncrezator în propunera batrînului, dar în urma multor insistente , tatal printului a aceptat propunerea.

Cînd a primit permisiunea, micutul batrîn a mers si el în gradina împreuna cu tînarul print. Si-a scos hanele si se comporta ca un curcan. Încet, încet, acesta însa s-a împrietenit cu printul si i-a cîstigat încrederea. Într-o zi batrînul si-a pus hainele pe el, dar a continuat cu acelasi comportament al curcanului. Micutul print vazîndu-si colegul , a cerut si el haine. Dupa mai mult timp batrînul si printul , au parasit gradina si au venit în palatul regal, continuînd însa cu acelasi comportament.

Dupa ce s-au obisnuit cu palatul, într-o anume zi , batrînul l-a luat pe micutul print si s-a asezat cu el la masa împaratului . Cînd printul a ajuns sa vada belsugul bucatelor, dorindu-si sa guste din fiecare si-a schimbat viata si comportamentul . Aceasta schimbare a fost posibila pentru ca cineva a coborît în lumea printului si a actionat la fel ca el, cîstigîndu-i încrederea si devenindu-i un model .

Batrînul l-a ajutat pe print sa vada dincolo de lumea în care a ajuns ; apoi l-a sprijinit pas cu pas sa paseasca dincolo de ceea el considera a fi singura realitate a existentei , ajutîndu-l astfel sa sa traiasca ca rege.

Si Domnul Isus, a venit în lumea noastra si S-a facut asemenea noua, pentru ca sa neridice înapoi la starea pe care am pierdut-o !

Rug. Doamne Isuse ; îti multumesc ca Te-ai plecat spre mine , m-ai scos din groapa pacatului în care am ajuns si m-ai asezat la masa împreuna cu Tine. Da-mi putere sa traiesc ca print al cerului si sa nu ma mai întorc niciodata la lucrurile pe care le-am parasit. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.