Ascultarea aduce binecuvîntare

0
339

Un pescar ce a petrecut o zi întreaga la pescuit fara sa fi prins nimic, a mers la o “pescarie” si a cumparat trei pesti. Înainte de a-i transa, a cerut vînzatorului sa-i dea ca sa-i tina în brate pe fiecare , ca sa-i poata spune sotiei lui ca el i-a prins , fara ca aceasta sa-l descopere ca nu spune adevarul. Hainele astfel îmbibate cu mirosul pestelui , ar fi fost o dovada pentru a-si sustine aceasta minciuna.

Toti pescarii se pare ca sunt la fel ! Cineva a spus : ” lucrul care uneori seamana îndoiala cu privire la minunile Domnului Isus, este ca majoritatea acestora au fost spuse de catre pescari !”

Si ucenicii au pescuit toata noaptea si nu au prins nimic ! Ei însa nu pescuiau din placere. Pescuitul era sursa lor de hrana si modul lor de cîstig. Orasele din jurul Marii Galileei , purtau numiri care reflectau aceasta îndeletnicire. “Tarichea”, numele unuia dintre aceste sate , însemna “locul pestelui sarat”. Probabil în acest sat cei mai multi pesccuiau si apoi conservau pestele folosind sarea, pentru a trimite astfel pestele pîna la Roma.

“Betsaida”însemna “orasul pestelui”, iar cel putin patru dintre pescarii care L-au urmat pe Domnul Isus, proveneau din acest oras. Pescarii aveau o viata foarte grea ; dupa o zi de pescuit, trebuiau sa-si spele si sa-si cîrpeasca mrejele, apoi sa-si întretina barcile si sa conserve si sa-si vînda pestele prins.

Ucenicii cînd au fost întîlniti e Domnul Isus, pescuisera deja toata noaptea. Ei au ales acest timp pentru pescuire , deoarece pestii noaptea vin la suprafata apei. În timpul zilei razele soarelui care patrund prin suprafata apei, îi alunga spre adînc. Cînd Domnul Isus a venit la ei, acestia îsi curatau mrejele, aratînd ca sunt pregatiti sa plece spre casa. Pentru ca nu prinsesera nimic, erau plini de dezamagire . Apoi stiind ca urmeaza sa vina ziua, sperantele lor pentru a mai prinde ceva erau si mai reduse. Erau obositi si descurajati, asteptînd parca sa ajunga acasa pentru a se odihni.

Ceea ce le-a cerut Domnul Isus , parea sa fie cu totul neobisnuit: Domnul isus le-a cerut sa se întoarca în barcile lor, sa le duca la adînc si apoi sa arunce mrejele din nou.

Ce le spusese Domnul Isus, nu se potriveaxcu legile pescuitului ! Însa este demn de notat ceea ce s-a întîmplat dupa aceea :

Ucenicii au ascultat; încrezăndu-se în Domnul Isus si raspunzînd cu ascultare fata de cuvintele sale au prins o barca plina de pesti !

Nu cumva esti ca acei ucenici; plin de dezamagire si fara curaj de a mai face ceva ? Asculta si împlineste ceea ce îti cere Domnul Isus sa faci, si vei avea si tu parte de binecuvîntare din belsug .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.