Dumnezeu nu-ti cere ceva rau

0
54

În una dintre cartile sale Max Anders, a facut o analogie între viata crestina si un binecunoscut personaj din cinematografie. În filmul “Semnul lui Zoro” , este pezentata o secna deosebita : Zoro , într-o noapte întunecoasa încerca sa scape de un grup de ofiteri care îl urmareau. Era îmbracat în pelerina lui neagra si calarea în goana calul sau naravas. Acesta a reusit sa treaca din padure , stecurîndu-se printre crengile copacilor pîna la o carare îngusta ce ducea la un pod înalt ce traversa un rîu. La celalalt capat al podului , îl astepta însa ,un alt grup de ofiteri . Fiind încercuit de cei care îl urmareau si neavînd alta cale de scapare, Zoro a tras de haturile calului si a sarit calare peste balustrada podului, în apele învolburate ale rîului. Cînd nimeni nu se astepta ca acesta sa gaseasca o cale de scapare, Zoro amai gasit o solutie reusind sa evadeze din nou.

Max Anders care a urmarit aceasta scena, a fost curios sa afle cum de a reusit calul sa sara peste balustrada în abisul care se deschidea spre apele rîului. El a afirmat ca niciodata vre-un cal nu va fi determinat sa faca un astfel de salt , oricît de multa bataie ar lua !

A primit însa raspunsul de la cei ce au dresat calul. Acestia i-au spus ca întradevar, nu poate sa sara de la asa înaltime nici un cal, de prima data, fara antrenament. Nici un cal nu ar face un astfel de salt daca i s-ar cere sa faca ceva care l-ar rani.de aceea cei care l-au dresat au marit gradual distanta dintre pod si apa. Dupa mai mult timp de dresaj, calul a învatat sa se încreada în cel care îl calarea, pentru ca nu i s-a întîmplat nimica care sa-l raneasca în trecut.

A fost posibil deci acest salt , pentru ca dresorul a petrecut foarte mult timp cu acest cal ,iar în timpul antrenamentelor a construit o relatie de încredere.
De aceia cînd calului i s-a cerut sa sara în rîu , nu a ezitat sa o faca.

Daca stii ceva despre comportamentul cailor , nu se poate sa nu lacrimezi atunci cînd realizezi ce volum de munca si încredere sunt este implicat într-o saritura atît de curajoasa !

Ce provocare pentru viata noastra de credinta ! Suntem gata sa facem ceea ce Dumnezeu ne cere numai atunci cînd învatam sa ne încredem în El, stiind ca niciodata nu ni sepoate întîmpla ceva rau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.