While sheperds watched their floks

0
40

“¦astăzi , în cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul. ( Luca 2:11 )

Primăvara, în sezonul mieilor, păstorii își petrec nopțile alături de turmele lor, păzindu-le de lupi su de alte pericole și hrănind miei fără mame ( orfani ) cu lapte. Fără indoială, același lucru îl făceau păstorii în noaptea în care s-a născut Isus, cercetătorii Bibliei considerând că evenimentul a avut loc cândva în aprilie. A fost de înțeles că acești umili păstori s-au înfricoșat nu doar pentru ei înșiși, ci și pentru turmele lor atunci când lumina strălucitoare și vocile îngerilor au străpuns liniștea nopții. Dar cu câtă mirare și exaltare trebuie să fi ascultat uluitoare veste! N-ar trebui să surprindă câtuși de puțin că ei și-au uitat îndatoririle față de turmă și, plini de bucurie, s-au grăbit să vadă pe Pruncul Sfânt în iesle!

Acestă descriere clară și plină de culoare a vestirii nașterii făcută de către îngeri aparține lui Nahum Tate, fiul unui cleric irlandez. După ce și-a încheiat studiile la Trinity College, în Dublin, tate a fost desemnat ca poet laureat al Anglieie în timpul domniei regelui William și a reginei Maria.

Melodia armonioasă a sporit popularitatea acestei colinde, fiind o adaptare după o lucrare a marelui compozitor Geroge Frederich Handel.

Resurse preluate cu acordul Radio Vocea Evangheliei Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.