Departe-ntr-o iesle

1
84

Și a născut pe Fiul ei cel întâi născut, L-a înfășat în scutece și L-a culcat într-o iesle, pentru că în casa de poposire nu mai era loc pentru ei ( Luca 2:7)

Se pare că nici un cântec de Crăciun nu este mai îndrăgit ca și Departe-ntr-o iesle. Exprimân în cuvinte simple dragostea pentru Domnul Isus și încrederea în credincioșia și purtarea Sa de grijă, colinda se adresează tinerilor și vârstnicilor deopotrivă. Fiind de obicei printre primele colinde învățațe în copilărie, mesajul și melodia ei plăcută persistă în memoria noastră afectivă o viață întreagă.

Pentru o perioadă, colinda a purtat titlul Cântecul de leagăn a lui Luther . Se presupune că a fost compusă de Martin Luther pentru copii săi și apoi răspândită de mamele din Germania. Primele două strofe au apărut în Cartea copiilor mici, publicată în Filadelfia în 1885. Următoarele versuri au fost scrise de un pastor metodist, John McFarland, la începutul anilor 1900, o strofă adițională pentru această colindă dorindu-se a fi dedicată programelor cu copiii în biserică.

Este atât de important să ne facem timp pentru a-I ajuta pe copiii noștri să vadă dincolo de strălucirea sărbătorii Crăciunului și să-i învățăm adevărata semnificație a nașterii Lui Hristos. Cea mai captivantă povestire cunoscută vreodată de oameni își are începuturile în Betleem, la Crăciun.

Resurse preluate cu acordul Radio Vocea Evangheliei Sibiu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.