Ce nume minunat

1
104

Căci un Copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat, și domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: “Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veșniciilor, Domn al păcii. ( Isaia 9:6 )

Cu 700 de ani înainte de Nașterea Lui, profetul Isaia ne-a spus despre cel care va fi speranța omenirii, despre aștaptatul Mesia care va instaura o împărăție veșnică bazată pe dreptate și sfințenie. Isaia ne spune despre cel care va fi Dumnezeu-om: un copil ““ umanitate Sa și un fiu ““ dumnezeirea Sa. Toate aceste nume vorbesc despre caracterul și lucrarea Mântuitorului:
• Minunat: El va face lucruri minunate pentru omenire.
• Sfetnic: El ne va fi călăuză în viață și apărătorul nostru în fața tronului ceresc
• Dumnezeu tare: El va fi Dumnezeu în fața căruia fiecare genunchi se va pleca.
• Părintele veșniciilor: El va fi Dumnezeul eternității.
• Domn al păcii: El va fi cel care va aduce bună înțelegere între națiunile pământului.

Audrey Mieir, autoarea acestui imn, a scris cântecul Ce nume minunat în 1859. Ea povestește că a fost inspirată în scrierea acestui cântec după ce a asistat la programul de Crăciun din Biserica Union Church din Duarte, california. După ce a văzut procesiunea îngerilor, păstorilor, a Mariei și a lui Iosif, apoi a auzit cântecul de leagăn al Pruncului, după ce pastorul a exclamat Numele lui e minunat, Audrey Mieir a căutat în concordanța din Biblia ei toate numele Domnului Isus.și foarte curând a pus laolaltă acest cântec, ce este cântat în toată lumea.

Resurse preluate cu acordul Radio Vocea Evangheliei Sibiu.

1 COMENTARIU

  1. Daca iti place cercetarea cauta pe net rosetta@home si contribuie cu pc-ul tau. Este un program unde marile universitati folosesc pc-urile a zeci de mii de voluntari pt. a genera un super-calculator. In acest caz studiaza proteine pt. a vindeca cancerul, dar programul Boinc are si alte aplicatii pt. toate gusturile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.