Astazi vin sa-mi plec genunchi

2
9

Repertoriul muzical românesc al sărbătorii Nașteri Mântuitorului include piese muzicale pline de sensibilitate, cum e cazul consacratului colind Astăzi vin să-mi plec genunchi , un colind născut îninimile a 2 români.
Binecunoscutul compozitor Nicolae Moldoveanu a fost cel care a surprins cel mai bine mesajul versurilor lui Simion Cure și a compus melodia uneia dintre cele mai apreciate colinde românești.

Era în toamna anului 1967, toamna târziu, cred că prin noiembrie, povestește domnul Moldoveanu. Împreună cu alți credincioși eram în casa unei familii sfinte, familia Pintea. Atunci mi-a dat fratele Simion Cure acest text și m-a rugat să-I compun o melodie.

Astăzi vin să-mi plec genunchi exprimă atitudinea sufletului unui om care a înțeles mesajul Întrupării, dar și al întregii vieti a lui Cristos, ce a culminat în jertfa supremă de pe Calvar, pentru păcatele fiecăruia dintre noi: o atitudine de smerenie, de acceptare a harului sfânt, de mulțumire pentru jertfa Sa.

Resurse preluate cu acordul Radio Vocea Evangheliei Sibiu.

Astazi vin sa-mi plec genunchi
Da o nota acestui articol

2 COMENTARII

  1. aceasta colinda la fel ca si alte cantari compuse de Nicolae Moldoveanue e una sensibila si exprima foarte bine sentimentul de recunostinta fata de nasterea Mantuitorului.HRISTOS S-A NASCUT!FIE SA SE NASCA IN INIMILE TUTUROR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here