Islamismul

8
86

Profetul Mahomed a fondat Islamismul, religia musulmanilor. Acesta s-a născut acum 1400 de ani la Mecca, în Arabia Saudită. El credea că arhanghelul Gabriel i-a adus niște mesaje de la Allah, Dumnezeul musulmanilor, mesaje care au fost adunate în Coran, Cartea Sfântă a musulmanilor. Coranul descrie cum ar trebui să trăiască musulmanii. Există mai mult de un miliard de musulmani în lumea noastră, în ziua de azi. Există două secte principale: musulmanii sunniți (90%) și musulmanii shiiți.

Rugăciunile
Musulmanii se închină în moschei, care sunt adesea frumos decorate, dar nu au picturi pe pereți sau statuete deoarece Mahomed s-a gândit că oamenii ar putea să se închine mai degrabă acestora decât lui Allah. De cinci ori pe zi chemarea la rugăciune “Nu există un alt Dumnezeu în afara lui Allah, iar Mahomed este profetul Său” se aude din minaret, turnul înalt de lângă moschee.
Musulmanii se pot ruga oriunde se află, dar trebuie să stea cu fața întoarsă către Mecca, orașul sfânt al musulmanilor. Vinerea, ziua sfântă a musulmanilor, se roagă în moschei, la prânz. Bărbații poartă o dopă iar femeile își acoperă capul sau poartă un văl ca să arate respectul lor pentru Allah și își spală picioarele înainte de a se ruga. Îngenunchează pe un covoraș special și folosesc un șirag de mărgele care să-i ajute să-și aducă aminte de cele 99 de nume ale lui Allah din Coran.

Cei cinci stâlpi ai Islamismului
Există cinci îndatoriri importante pentru toți musulmanii, numite “Cei cinci stâlpi ai Islamismului.” Mai întâi, se roagă de cinci ori pe zi și își declară credința repetând chemarea la rugăciune. În fiecare an, în luna Ramadanului, musulmanii postesc în timpul zilei și nu mănâncă și beau decât între apusul și răsăritul soarelui. Trebuie să dea bani de pomană. În cele din urmă, tuturor musulmanilor li se cere să meargă în pelerinaj (Hajj) la Mecca cel puțin o dată în viață.

Copiii
De îndată ce se naște un copil, este spălat și i se șoptește la urechea dreaptă, apoi la cea stângă chemarea la rugăciune. Apoi, i se pune pe limbă puțină miere sau zahăr pentru a se asigura că va avea o viață fericită. Când ajung în jurul vârstei de 7 ani, copiii musulmani învață să citească Coranul în limba arabă. De asemenea, învață cum să se roage și cum să se poarte în moschee. Acasă, învață ce mâncăruri pot să mănânce și cum să le gătească și cum trebuie să se poarte și să se îmbrace.

Îmbrăcămintea
Musulmanii se îmbracă de obicei modest. Nici bărbații, nici femeile nu ar purta vreodată pantaloni scurți sau haine strâmte pe corp. Adesea, femeile poartă pantaloni lungi până la glezne, peste care pun o fustă, iar deasupra au o haină cu mâneci lungi sau o rochie și își acoperă capul. În unele țări, femeile se acoperă cu văluri lungi ori de câte ori pleacă de acasă.

Musulmanii și Biblia
Mahomed a spus că există un singur Dumnezeu, Allah. Creștinii cred și ei într-un singur Dumnezeu, dar musulmanilor le este greu să înțeleagă cum Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Dumnezeu Duhul Sfânt pot fi un singur Dumnezeu.
Musulmanii respectă mult Biblia și cred că Avraam, Moise, David și Isus au fost profeți. Adesea, sunt gata să citească povestirile despre Isus din Noul Testament, pe care-l numesc Injil. Le putem spune musulmanilor despre lucrurile minunate pe care le-a făcut și le-a spus Isus și cum putem să ne apropiem de Dumnezeu prin El.

8 COMENTARII

  1. Foarte corect articolul. Mai putin faza cu imbracamintea shi “Muhammed credea”. Cat despre neintelegerea musulmanilor fata de Trinitate e ca a fost introdusa la multi ani dupa Iisus intr-un sinod ecumenic…votat in unanimitate. Coranul musulmanilor spune ca Dumnezeu nu naste si nu este nascut si ca este doar unul singur. de aceea musulmanii nu isi permit sa il numeasca pe propriul lor Creator “tata”. Islamul promoveaza unicitatea lui Dumnezeu.Cam atat am avut de comentat. Sunt musulman, roman get-beget, cu parintzi crestini si chiar imi face placere sa citesc despre alte religii. Noi musulmanii romani suntem inatzati sa respectam toate religiile si cartile sfinte( Torah, Psalmii lui David si Evanghelia) pt ca toate provin de la Dumnezeu. Noi nu contestam Biblia ci doar faptul ca au fost traduse sensurile si intelesurile de mai multe ori din limbi diferitea dea lungul timpului. Acest lucru ne opreste de a o numi carte sfanta in ziua de azi. Avem si Coranuri traduse dar nu sunt sfinte…doar cele in limba in care a venit primul si anume araba, shi e interzis sa credem un Coran tradus ca e sfant pt ca prin traducere se pird sensuri shi intelesuri.

  2. Nu credeti k ar fi trebuit sa va documentati mai bn inainte sa faceti un asemenea articol … in primu rand Mahommed nu credea k i`a trimis ingeru gavriel … ci era sigur pt k la varsta aceea el a fost renumit profet!!!!

  3. ar trebui sa fie mai complet si cu cuvinte mai obisnuite ,adica sa nu se foloseasca atatea neologisme,fiindca oamenii nu inteleg,dar e bun,eu il salvez;)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.