Traieste doar pentru astazi

0
43

Pastorul Fw.Boreham, a povestit odata despre un membru al bisericii sale care marturisea ca traieste o pace deplina în viata sa. La o sarbatoare a multumirii acesta a adus pastorului un cos cu diferite fructe proaspete. În discutia care a urmat, pastorul l-a întrebat despre calmul sau iesit din comun. Dupa o mica ezitare enoriasul a raspuns : ” Traiesc asa pentru ca mi-am facut o regula a vietii : ” Cînd închid usa , atunci închid cu adevarat usa “!

Pentru ca si-a dat seama ca pastorul nu a înteles cee ce a vrut sa spuna, a continuat explicînd ca înainte obisnuia sa mearga la culcare luînd cu el toate temerile si necazurile de peste zi. Avînd un somn nelinistit sanatatea i s-a deteriorat repede.

Într-o noapte pe cînd nu putea sa doarma, a mers la fereastra si a privit gradina. Era o noapte frumoasa si întreaga curte era scaldata de lumina lunii. Totul parea îmbracat într-o aureola aurie iar întreaga existenta era cufundata în pace si liniste. Numai mintea mea se gîndea el, era tulburata si framîntata de atîtea gînduri si probleme ce-mi ravaseau viata.

Constient de acest contrast si-a zis :” De ce am încuiat usa biroului meu cu atîta grija , daca am lasat ca notele de plata si programarile pentru întîlniri sa ma însoteasca acasa “?

De ce am încis usa dormitorului cu atîta grija , daca am lasat ca toate poverile vietii sa ma urmeze si sa se cuibareasca împreuna cu mine în acelasi pat ?

Am îngenunchiat în fata geamului deschis spunea el; si am lasat ca aerul proaspat sa-mi atinga întreaga fiinta. Apoi i-am cerut Domnului sa ma ierte de aceasta neglijenta si de atunci cînd închid usa, nimic nu mai poate sa intre !

Experienta acestui credincios ,poate fi o buna atentionare pentru fiecare dintre noi. Este prea tîrziu ca sa mai putem schimba ceva din trecut . Si cine stie ce se va întîmpla în viitor ? Ceea ce va fi mîine însa ,depinde în mare masura de ceea ce facem astazi !

De aceea sa închidem usa pentru poverile trecutului si pentru îngrijorarile viitorului si sa facem ca ziua de azi sa fie plina de semnificatie, slujind lui Dumnezeu. Traind doar pentru astazi si lucrînd pentru Dumnezeu vei gasi pacea si bucuria de care si sufletul tau are atîta nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.