Speranta ; arma cea mai puternica

2
102

Winston Churchill a fost întrebat odata de un reporter:”care a fost arma cea mai puternica pe care natiunea britanica a folosit-o împotriva expansiunii naziste “? Fara sa ezite vre-un moment Churchill a raspuns : “cea mai puternica arma a englezilor a fost speranta ” !

Spre deosebire de Churchill, Alexander Solzehnitzen în cartea sa despre Gulagul Nazist , a scris despre condamnatii asa numiti “goners” (plecati, morti înainte ca viata lor sa înceteze) acestia erau oameni care nu mai aveau nici o nadejde , erau morti chiar daca înca mai umblau pe picioare.

Desi unii dintre ei au mai trait cîteva saptamîni de la momentul condamnarii, pentru ei totul s-a terminat din prima zi. De ce ? Pentru ca au pierdut orice speranta !

Cercetarile medicale au demonstrat ca omul nu poate trai fara speranta. Doctorii stiu ca daca spun unui bolnav ca este în starea terminala, sfîrsitul vietii acestuia intervine mai repede. Cînd nu mai exista nici o speranta , iar oamenii renunta si nu mai întrevad nici o solutie în fata problemelor vietii, deteriorarea survine mult mai rapid.

Apostolul Petru priveste la lucrurile pe care nu le poate vedea, dar pe care le anticipeaza cu deplina siguranta. Aceasta nadejde i-a întarit inima. Credinta în lucrurile pregatite noua prin Hristos, ne va întari inimile si ne va motiva sa nu renuntam niciodata.

Nu cumva viata ta nu mai are nici un orizont si esti gata sa renunti ? Nu uita ca si pentru tine mai exista speranta , datorita a ceea ce Dumnezeu a pregatit prin Hristos. Poti avea parte de slava viitoare .

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.