Chipul regelui

0
74

Se povesteste ca un monarh din Orient, avea în proprietate un diamant de foarte mare valoare. Acesta nu avea nici un cusur si era mîndria imperiului sau. În împrejurari misterioase însa pe acest diamant a aparut o fisura. O zgîrietura cît un fir de par. Din cauza acestei situatii regele s-a necajit foarte mult.

A anuntat pe toti cei din împaratie spunîndu-le ca este gata sa ofere o recompensa deosebita celui ce va reusi sa repare diamantul redîndu-i stralucirea de altadata .

Nimeni însa nu si-a oferit serviciile. Chiar si cei mai renumiti slefuitori de diamante s-au temut sa încerce. Dupa multa vreme s-a prezentat un artist care s-a angajat sa salveze diamantul. L-a luat din mîna regelui si l-a pastrat cîteva saptamîni, anuntînd ca stralucirea si gloria lui va fi cel putin ca cea de mai înainte.

Dupa acest timp artistul a reînapoiat diamantul regelui. Cînd regele a început sa despacheteze ambalajul în care era înfasurat diamantul; si-a pierdut rasuflarea. Se gîndea ca artistul care nu era obisnuit cu lucrul de precizie, a gresit si acum diamantul nu mai are nici o valoare.

Se întreba : “nu cumva a fost o frauda si artistul l-a înselat schimbînd diamantul cu un altul fara pret “? Cu aceste framîntari în suflet , a continuat sa desfaca ambalajul. Privind însa diamantul, regele a început sa zîmbeasca si inima i s-a linistit. În acea fisura artistul a sculptat cu delicatete chipul regelui.

Diamantul era mult mai frumos ca mai înainte . Îsi recapatasera valoarea, oglindind acum si chipul regelui !

Aceasta întîmplare ne ilustreaza într-un fel si pe noi. Î sufletul nostru pacatul a adus o spartura. Domnul Isus a venit ca sa ia viata mea si viata ta în mîinile Lui si sa-i redea stralucirea si frumusetea pe care a avut-o omul înainte de carede. El vrea sa întipareasca în noi chipul Regelui Regilor si-al Împaratului Împaratilor !

Lasa ca si viata ta sa sa fie slefuita si modelata de El , pentru ca cei ce privesc la tine sa vada chipul Regelui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.