Suntem creati pentru a sluji

0
59

Într-o povestire veche intitulata ” Sclavul Regelui”, se vorbeste despre un rob care îsi împlinea cu credinciosie slujba fata de stapînul sau. Într-o zi, acesta a fost întîmpinat de un înger, care apreciindu-i modul în care îl slujeste pe stapînul sau i-a spus ca este gata sa-i împlineasca orice dorinta. Îngerul l-a atentionat sa aleaga cu mare atentie ceea ce doreste si numai aceasta singura dorinta îi va fi împlinita.

Servitorul n-a stat mult pe gînduri. Tot timpul si-azis : “ce bine este de stapînul meu ; nu face nimic, iar toti ceilalti lucreaza pentru el “! De aceea a spus îngerului: “dorinta mea este ca sa iau locul regelui fara responsabilitatile lui, iar toti ceilalti sa-mi slujeasca”!

De astazi înainte vreau sa nu mai fac nimic; bucurîndu-ma doar de tot ce-mi vor oferi ceilalti.

Dupa ce i-a fost împlinita dorinta , pentru o vreme lucrurile au mers foarte bine. Dupa un timp însa , robul ce-a luat locul regelui , s-a plictisit. Nu mai avea nici un fel de bucurie si nici nu mai putea suferi capriciile celor care îl slujeau.

Povara faptului ca nu mai putea face nimic , devenea tot mai mare cu fiecare zi . De aceea a chemat îngerul si i-a zis : “ajuta-ma sa ma întorc la slujba mea, pentru ca atunci eram mai fericit . Mai degraba sunt gata sa merg în iad, decît sa mai ramîn în acest loc unde nu pot sa fac nimic”!

Îngerul l-a privit cu atentie , apoi i-a zis :” unde crezi ca ai fost în ultimile 90 de zile “?

În aceasta scurta povestire , este un mare adevar. Noi am fost creati nu pentru a fi slujiti , ci pentru a sluji. Oamenii cei mai fericiti din aceasta lume sunt cei care din propie convingere aleg sa slujeasca altora. Acestia descopar adevarata bucurie, dobîndesc multumire si împlinire launtrica si primesc o mare rasplata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.