Hristos aduce o înnoire deplina

1
55

Apostolul Pavel a trait o schimbare dramatica. Dintr-un persecutor al crestinilor a ajuns un crestin model, fiind el însusi persecutat. Acesta schimbare a avut loc pe drumul Damascului, în monentul întîlnirii cu Hristos. El a avut si alte marturii care sa-l opreasca din împotrivirea lui si înaintea de întîlnirea cu Hristos, dar nu le-a luat în seama. Cînd Stefan a fost împroscat cu pietre , Saul era prezent.

Cu siguranta ca a vazut exemplul vietii acestui martir si probabil îsi zicea în sinea lui ca Stefan are dreptate , dar n-a fost gata sa se schimbe. Acest lucru s-a petrecut numai la întîlnirea cu Dmnul Isus si în momentul în care a acceptat voia lui Dumnezeu în întregime. Atunci, convertirea si întoarcerea lui a fost completa si irevocabila. El n-a trait numai o schimbare a drumului si-a actiunilor lui, ci si-o schimbare a atitudinilor si- a convingerilor sale. Acesta schimbare radicala l-a condus la înoirea vietii si la o noua slujire. În acest fel el ne este un exemplu pentru ceea ce înseamna o schimbare completa.

Stanley Jones, a spus odata, ca sunt unii misionari care sunt gata sa-i lase pe parintii lor, sa paraseasca prietenii, casele în care au locuit sau afacerile pe care le-au condus, fiind gata sa mearga în misiune în alta tara. Ajunsi în cîmpul de misiune , constata însa ca au renuntat la orice, afara de ei însisi.

Constata ca eul lor este înca prezent si-si manifersta pretentiile prin gelozie, interes personal si dorinta dupa marire. Pentru a trai o schimbare radicala, cea mai mare batalie cu care trebuie sa începem de fapt, este batalia cu noi însine.

Cînd apostolul Pavel a trait aceasta schimbare profunda, aceasta a început cu eul sau personal. El a putut sa spuna : ” Am fost rastignit împreuna cu Hristos si traiesc…. dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste în mine”!

Ce poti spune tu despre tine însuti ? Eul tau traieste ? Daca n-ai avut înca o înoire a vietii tale, fii gata sa spui : Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa nu mai traiesc eu , ci Tu sa traiesti în mine ; iar viata mea sa fie supusa deplin vointei Tale. Amin

1 COMENTARIU

  1. Da, am avut aceasta experienta cu Domnul ISUS si acum eu nu mai pot sa fac ce faceam inainte ba inca urasc tot trecutul meu ,caci am ascultat de diavol,dar acum cind traiesc dupa cum vrea ISUS sa traiesc, am un viitor si o nadejde care nu piere si viata vesnica cu EL.Il iubesc caci intai EL ma iubit cu o iubire sfanta.Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.