Samînta Cuvîntului aduce roada

0
97

Într-o noapte o doamna a visat ca mergea printr-un nou magazin. În timp ce trecea de la un raion la altul, a ramas foarte surprinsa cînd L-a vazut pe Domnul Isus lucrînd în spatele unei case de marcat. Ce este de vînzare la acest raion ? a întrebat ea foarte curioasa . Tot ceea ce-ti doreste inima a raspuns Domnul !

Era de necrezut pentru ea ca putea sa vorbeasca cu Domnul , fata în fata, iar Domnul tocmai îi spusese ca poate sa primeasca tot ceea ce-si doreste. De aceea dupa ce s-a gîndit putin , acea doamna a cerut Domnului : pace, dragoste, eliberare de frica si multa fericire ! Doresc aceste roade nu numai pentru mine , ci si pentru toti locuitorii pamîntului.

Auzindu-i cererea, Domnul a zîmbit, apoi i-a zis : “Cred ca ai înteles gresit ; draga mea ! Aici noi nu vindem roade , ci numai semintele acestora !

Domnul Isus a spus o pilda despre semanatorul care a mers sa semene samînta. Dar nu toate semintele pe care le-a semanat au ajuns sa germineze. Unele au cazut lînga drum si au fost mîncate imediat de pasari. O lata parte au cazut pe stînca unde nu au gasit sol adecvat pentru încoltire . Iar o alta parte au cazut între spinii ce au înabusit noile plante.

Au fost însa si seminte care au cazut într-un pamînt bun ce au încoltit , au crescut si au adus roada . Unele 100 % altele 60 % iar altele 30 %.

Cred ca multi dintre cei ce au ascultat aceasta pilda îsi ziceau în inima lor : ” Ce vrea sa spuna Domnul cu acest exemplu ? Ei se asteptau sa auda învataturi teologice mult mai profunde , iar Domnul le vorbeste despre ceea ce era atît de cunoscut si obisnuit pentru ei !

Folosind însa aceste adevaruri arhi-cunoscute , Domnul Isus a dorit sa arate ca nu toate semintele ajung sa aduca roada. Iar cele ce rodesc, nu au aceeaiasi masura de rod !

Samînta Cuvîntului lui Dumnezeu care a ajuns în inima ta va aduce roada ? Iar procentul rodirii va fi de 100 % ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.