Alegerea care schimba viata

0
106

Într-o anume zi, Maica Teresa a fost provocata pentru o alegere care i-a schimbat cursul vietii. Ea n-a mers în India cu gîndul sa-i ajute pe saraci. În primii 20 de ani petrecuti în aceasta tara, ea i-a învatat pe copiii ce proveneau din familiile bogate din Calcuta. Cu toate ca vedea în fiecare zi saracia si mizeria în care traiau oamenii strazii din jurul caselor unde îsi desfasura munca, ea era multumita de viata ei si de slujba pe care o împlinea.

Într-o seara însa în timp ce mergea spre casa , a auzit o femeie care locuia pe strada ce striga dupa ajutor. Observînd cît de serioasa era problema suferintei acelei femei, cu un mare efort a dus-o la cel mai apropiat spital. Cînd a ajuns în fata camerei de garda i s-a spus sa ia loc si sa astepte. Maica Teresa stia ca acea femeie avea sa moara daca nu ar fi fost pusa imediat sub medicamentatie, de aceea cînd a vazut indiferenta medicilor a dus-o la un alt spital.

Si la acest spital, acea femeie aflata în suferinta a fost respinsa pentru ca apartinea unei caste inferioare. În acea situatie disperata , Maica Teresa a luat-o pe acea femeie acasa. Fara nici un fel de medicamentatie, chiar în acea noapte, femeia avea sa moara în bratele aceleia ce a încercat totul ca sa o salveze.

Revoltata de cele petrecute în acea noapte, Maica Teresa si-a zis ca acest lucru nu trebuie sa se mai repete. Din acele momente ea si-a dedicat viata pentru a usura durerile celor din jurul ei . Indiferent daca aveau sa moara sau aveau sa traiasca , ea s-a hotarît sa faca totul pentru ca acesti oameni sa fie tratati cu demnitate. Ea dorea ca acesti suferinzi sa fie îngrijiti si tratati asa cum n-au mai fost tratati niciodata în viata lor .

În acele momente Maica Teresa a facut cea mai importanta alegere a vietii . Credeti ca în ziua cînd a luata aceasta decizie s-a gîndit ca numele ei va ajunge sa fie cunoscut în lumea întreaga ?Si-a imaginat oare cîte vieti avea sa influenteze ? Cu siguranta ca în acele clipe nu s-a gîndit la nimic din ceea ce avea sa urmeze ! Dorinta ei a fost doar sa rapunda unor nevoi stringente.

Nici noi nu putem sti care va fi rezultatul slujirii noastre atunci cînd hotarîm sa împartasim dragostea lui Dumnezeu ,de aceea trebuie sa fim gata sa facem alegerea cea buna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.