Accepta schimbarea

0
51

Philip Holzman si George Klein, au realizat un experiment deosebit. Unui grup de persoane li s-a aratat un numar de figurine de carton, ce aveau forma si marime deosebita, S-a început cu figurinele ce aveau o suprafata de 10 cm2, apoi au primit figurine cu 12 cm2, 15cm2 si 20 cm2 , apoi chiar figurine cu 40 cm2 .

În timp ce li s-a cerut sa treaca aceste figurine de la unul la altul si sa le urmareasca cu atentie, nu li s-a spus ca acestea cresc ca dimensiune a suprafetei, în ordinea în care le-au primit.

Dupa ce au vazut toti figurinele , iar acestea au fost adunate în mod dezordonat, li s-a cerut sa spuna între ce limite se poate situa suprafata acestora.

Testul a aratat ca cei mai multi au estimat suprafata figurinelor dupa marimea celor ce le-au primit la început. Chiar daca marimea suprafetei figurinelor ce le-au primit la urma a fost de multe ori mai mare, estimarile lor au ramas apropiate de suprafata figurinelor initiale.

Unii oameni nu pot accepta schimbarea mesajului original pe care l-au primit. Ei
ramîn aceiasi chiar daca toate evidentele dovedesc contrariul.

Schimbarile sunt dificile. Unii dintre noi mai degraba prefera sa moara decît sa schimbe ceva. Cu durere trebuie sa spun ca uneori aceasta chiar se si întîmpla. Sunt oameni care abuzeaza de trupurile lor prin alcool si tutun, fara sa aiba curajul de-a schimba ceva din modul de viata. Sunt altii care prin comportamentul lor îsi distrug familia si orice relatie cu cei din jur. Sunt oameni care îsi bat joc de sufletele lor si mai degraba sunt gata sa mearga în iad, decît sa lase ca Domnul sa le schimbe viata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.