Vizita în India

8
60

In perioada 1-16 martie a.c. am facut o calatorie misionara in India împreuna cu frati din diferite
confesiuni evanghelice.

De ce India ? Pentru ca acolo avem misionari români si este una din tarile cele mai populate de pe planeta. Pentru ca in India sint milioane de oameni poate, care se nasc, traiesc si mor pe strada.

Sistemul de impartire pe ,,caste” a populatiei face ca cei din casta de jos sau cei ,,fara
casta” sa fie condamnti toata viata la un trai primitiv.

India a fost in planul lui Dumnezeu din primul veac si istoric se sustine ca Ap. Toma a misionat aici
inainte de a fi martirizat pe un deal care-i poarta si astazi numele. Apoi dupa cucerirea Indiei de catre Imperiul Britanic, a inceput misiunea aici ,,parintele misiunii moderne” ““William Carey. Misiunea Bisericii Catolice a fost axata pe proiecte umanitare, caritabile si ecologice – mai nou; dar nu pe
evanghelizare si ucenicie.

Ce am putut observa in calatoria noastra.Partea de sud sau partea de coasta este atinsa de crestinism si incomparabil se poate vedea difereta economica sau de
civilizatie produsa de acesta.Conditiile in care traiesc cei saraci, sint de dincolo de orce inchipuire care ne-o putem face noi românii despre saracie. Idolatria este sufocanta! Oamenii se inchina la orice: copaci,pietre, vaci, maimute ,serpi, elefanti,chipuri pictate sau modelate,apa,astre,etc.

Totusi in aceste conditii se pot gasi tot felul de oportunitati pentru Evanghelie. Sistemul de caste ne poate ajuta. Faptul ca cei din casta de jos nu au nici o asistenta pentru sanatate sau alfabetizare, nu au nici un adapost sau ploile musonice care inunda si izoleaza satele, ofera oportunitati pentru noi.

Multitudinea de zei face ca oamenii sa nu fie chiar asa de refractari cind l-i se vorbeste despre un nou ,,Zeu” care de fapt este Singurul Dumnezeu adevarat ! Misionarii nostri fructifica deja aceste posibilitati si lucreaza in programe de alfabetizare,acorda ajutoare medicale poulatiei din sate izolate sau intervin cu barci si ajutoare in timpul inundatiilor, apropiindu-i pe oameni de Evanghelie.

O misionara a inceput lucru intr-un orfelinat, o alta familie lucreaza cu un misionar indian la evanghelizarea prin studiu si partasie a indienilor din casta superioara. In nord avem o familie de români care ajuta la echiparea misionarilor pentru Tibet si Nepal.

Exemplul lor a marcat profund viata noastra si ne-am intors hotariti sa nu mai regretam niciodata ca ne-am nascut in România, sa ne rugam pentru protectia si biruinta misionarilor nostri, sa cerem de la Domnul un duh misionar pentru tineretul si membrii bisericilor noastre,sa ajutam pe misionari financiar ori de cite ori apare ocazia sau mai mult sa adoptam sau sa trimitem misionari
ajutindu-i permanent.
Sa nu uitam ca India ne da sansa nobila de a ajuta un om din acele milioane, sa traiasca o viata decenta si sa se bucure o vesnicie intreaga cu Domnul! Cine poate refuza o asemenea onoare ?

Pastor Viorel Candrianu.

8 COMENTARII

 1. In aceste vremuri cu valori amestecate, cu paradoxuri greu de explicat, e minunat sa intilnesti personalitati (cei care Il prezinta si Il reprezinta pe Mintuitorul). Desi, multi dintre noi au timp de toate, sunt altii care au prioritati. Un spirit misionar si vizionar a depasit frontierele (statale, culturale etc.), si indeplineste “slujba la care a fost chemat” (si altii au fost chemati si trimisi,dar s-au incurcat cu alte treburi sau, mai rau, au adormit pe cale).
  L-am intilnit in Ukraina, regiunea Cernauti. Treceti si prin Moldova, frate Viorel. Ni s-a cam stins spiritul evanghelistic.
  Doamne, atinge-ne din nou! Da-ne pasiune pentru sufletele nemintuite!

 2. Ma bucur sa aud ca sunt copii care au parinti misionari. As vrea, daca s-ar putea, sa iau legatura cu Naomi si Andrei Candrianu. Daca acestia doresc sa vorbeasca cu mine, m-as bucura foarte mult. Adresa mea de e-mail este iuly_pretty_girl@yahoo.com, iar de messenger la fel. Domnul sa va binecuvinteze!

 3. Asa cum Romanii avea nevoie de literatura crestina si de indemnuri spre pocainta si de a renunta la toti dumnezeii straini”pe timpul comunismului”asa au nevoie si cei din India si alte tari musulmane si budiste de Dumnezeu.Mergeti inainte Dumnezeu sa fie cu voi sa va intareasca si sa va ajute sa aduceti cati mai multi oameni la adevarata cale.Noi o sa va sprijinim in rugaciune.Dumnezeu sa va binecuvinteze.

 4. Ma bucur fff.mult cand aud ca D-zeu lucreaza minunat si pune in inimile copiilor Lui dorinta de spune chiar si celor mai neinsemnati oameni despre dragostea Sa.Cred din toata inima ca fratele Candreanu este unul din cei de care Domnul nostru s-a folosit si se va mai folosi pt astfel de lucrari.Doresc din inima ca D-zeu sa va binecuvinteze frate Candreanu si sa va ajute si mai departe sa-L slujiti,in India sau in alte locuri in care este cu adevarat nevoie de MANTUIRE!!!

 5. da intradevar pastorul candrianu face o lucrare buna..este un misionar adevarat..si D zeu vb prin el..sunt sigur k va face mai multe acolo decat de gandim noi..ptr k il are k partener pe D zeu..D zeu sa fie cu el ziua si noaptea!!

 6. imi pare bine ca pot avea neamuri crestine care slujesc Domnului celui adevarat din tot sufletul si din toata inima si isi dedica viata pentru Dumnezeu si lucrarea lui pe acest pamant trecator. Mi-as dori sa-l aiba Domnul in grija si sa il pazeasca de toate piedicile puse de satana…

 7. ma bucur ca am un tata care stie care ii este cu adevarat rostul in viata si sper ca Domnul sa ma faca si pe mine asa de sigura de mantuirea mea ca pe el
  Domnul sa’l binecuvinteze si sa faca sa creasca lucrarea Lui in India

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.