Români În Ucraina – Proiect de misiune

0
49

Obiectiv:

Heart Cry Missionary Society în colaborare cu Departamentul de Misiune al Facultatii de Teologie Baptista din cadrul Universitatii din Bucuresti a organizat un proiect de vara pentru studentii facultatii de Teologie. Acest proiect a constat în trimiterea a 30 de studenti ai facultatii, într-o perioada de practica pe durata de o saptamîna în regiunea Cernauti din Ucraina.

În acest scop s-a înscris atît necesitatea studentilor de a efectua perioada de practica prevazuta în programa Facultatii de Teologie, cît si nevoia de prezentare a Evangheliei în regiunea româneasca din Bucovina de Nord. Acest proiecta fost deschis si pentru tinerii bisericii “Sfânta Treime” din Bucuresti.

Proiectul a vizat implicarea studentilor în regiunea româneasca a Cernautiului. Aceasta regiune este împartita în 4 judete în care se afla 87 de localitati cu populatie româneasca care numara în jur de 275 000 de români. Doar 33 de localitati au o Biserica Evanghelica si beneficiaza de o marturie curata a Evangheliei.

Desfasurarea Proiectului

Perioada de lucru a fost în cursul lunii Iulie . Studentii au format echipe de 5 persoane si un coordonator. Cele 5 echipe au locuit pe durata proiectului în localitatea unde s-a derulat activitatea lor. Cei 6 membri ai echipei au avut responsabilitati diferite: 2 au lucrat cu copiii la Scoala Biblica, sau clubul de vacanta, 2 au format echipe mobile de evangheliazare, iar 1 s-a ocupat de cazuri sociale si pregatirea membrilor bisericii pentru o dimensiune sociala a lucrarii evanghelistice.Coordonatorul a asistat lucrarea si a predicat Evanghelia în fiecare seara.

Echipa a lucrat în colaborare cu membrii bisericii din localitatea respectiva iar la încheierea misiunii, au trasferat lucrarea bisericii locale.
Va multumim,
Director HeartCry, pentru Europa de Est: Sorin Prodan
Coord. practica: prep.univ. Alexandru Vlasin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.