Putinul încredintat lui Hristos este o mare binecuvîntare

0
35

Va puteti imagina ce s-a petrecut în inima ucenicilor si ce expresie era pe chipurile lor , dupa ce au vazut minunea împlinita de Domnul Isus ? La început erau plini de grija si de framîntare. Numarul celor ce au venit sa-L asculte pe Domnul Isus , era asa de mare. Iar resursele lor asa de mici. Nu aveau decît cinci pîini si doi pesti ; si nici acestea nu erau ale lor !

Ati urmarit vreodata reactia mamei sau a sotiei cînd ati ajuns acasa cu musafiri iar ele nu aveau nimic pregatit pentru masa ? Imaginati-va ce s-ar întîmpla daca ati veni acasa cu 5.000 de musafiri , iar în toata casa n-ati avea decît aceleasi resurse pe care le-au avut si ucenicii: “cinci pîini si doi pesti “! Ce atitudine credeti ca ar avea atunci mama sau sotia voastra ?

Dupa ce au trait aceste framîntari si s-au zbuciumat sa gaseasca un raspuns pentru situatia cu care se confruntau, ucenicii au ajuns la o alta extrema: ” daca tot ceea ce aveau la început era aproape nimic, acum aveau din belsug ; pîine si peste pe saturate “! Va puteti imagina ce-au trait si ce-au gîndit ei dupa ce au vazut minunea facuta de Domnul Isus ? O bucurie imensa le-a cuprins sufletele lor . În timp ce împarteau pîinea primita de la Domnul Isus cu siguranta si-au zis unul altuia: “Asa ceva nu s-a mai pomenit “!

Hranirea celor 5.000 de suflete este singura minune prezentata în toate cele patru Evanghelii . Acest fapt arta ca pentru ucenici acest eveniment a fost marcant. De fiecare data cînd se asezau la masa, cu siguranta ca oamenii din acele zile îsi aminteau de înmultirea pîinilor . Prin aceasta minune Domnul Isus nu nuai ca a împlinit o nevoie reala a celor ce L-au urmat, ci nea-si demonstrat cît de abundenta este masa pe care o vor avea cei ce vor ajunge în Împaratia Lui.

Daca te confrunti cu lipsuri materiale si asemenea ucenicilor spui deseori : “N-avem “; sau” ce sunt acestea la atîtia ” ; nu uita ca Domnul Isus poate înmulti putinul care I se ofera, transformîndu-l într-o mare binecuvîntare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.