Biserica traieste pentru altii

0
63

În Filadelfia de Nord , este o comunitate ce poate fi numita “Ghetoul Statelor Unite”! Sute de mii de oameni care nu au nici un fel de venit, s-au adunt si traiesc în case abandonate. Viata de aici este parazitara. Furturile,drogurile, violurile si crimele sunt la ordinea zilei. Cei mai multi care locuiesc în aceasta zona, nu mai ies din casa dupa lasarea întunericului. Chiar si patrulele de politie care circula pe strazi în timpul noptii , îsi împlinesc slujba cu mare teama. Copii care si-au abandonat scoala , se pot vedea peste tot . Acestia în timpul zilei se joaca prin masini abandonate sau pe terenuri pline de gunoaie, iar în timpul noptii se aduna în bande greu de controlat.

În acest ghetou neprimitor s-a întîmplat însa ceva deosebit: O biserica penticostala a început o lucrare considerata de multi imposibila. Ei au hotarît sa-i ajute pe acesti oameni si s-au dedicat reconstruirii acestei comunitati. Tony Champolo a marturisit ca un grup de membri ai acestei biserici i-au adunat pe toti tinerii ce au fost gata sa faca ceva si i-au învatat lucruri esentiale pentru a repara si întretine casele darapanate.Pe toti cei care si-au exprimat dorinta de a munci, biserica i-a angajat pentru a lucra la renovarea caselor.

În acest fel, comunitatea si-a schimbat înfatisarea. Au fost adunate gunoaiele, au fost reparate si renovate casele lasate în paragina si întretinute strazile si instalatiile.Casele abandonate au fost remodelate si au devenit noul adapost pentru cei ce nu aveau locuinta.

Slujirea si marturia membrilor acestei biserici, a facut ca multi dintre acei oameni sa-si deschida inima pentru Evanghelie, iar numarul membrilor bisericii sa creasca foarte mult. Cei ce au fost implicati în acest program, au marturisit ca pentru cei ce au trait într-o astfel de societate delicventa si anticrestina, lucrul cel mai greu a fost sa-i ajuti sa recunoasca o autoritate si sa împlineasca lucrarea care i s-a încredintat.

Majoritatea celor ce locuiau în acea comunitate traiau fiind concentrati numai spre ei însisi, urmarind doar supravetuirea si interesele personale. Prin exemplul membrilor bisericii si prin lucrarea Cuvîntului lui Dumnezeu din viata lor, acestia au început sa traiasca pentru altii si sa lucreze pentru binele comunitatii.

Cînd Hristos este acceptat ca Domn si Stapîn , egoismul nostru exacerbat se transforma în altruism , iar viata concentrata numai spre nevoile si interesele personale, devine altruista. Numai traind aceasta înoire putem sa ne slujim semenii si sa-i cîstigam pentru Domnul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.