Dragostea construieste poduri

0
69

Într-un cîntec “Country” este zugravita încercarea unui sot care a dorit sa treaca dincolo de zidul care s-a interpus între el si sotia lui. Mîndria si egoismul au facut ca cei doi sa nu mai comunice fiind tot mai distanti. Constient de aceasta situatie , sotul sa hotarît sa escaladeze zidul ce-i separa pentru ca sa poata fi iarasi împreuna. Încercarile lui de-a trece aceasta bariera, au generat tema cîntecului : ” În seara asta voi trece dincolo de zid “!

Tendinta de separare este o atitudine naturala a fiintei umane. Într-un joc, au fost exilati pe o insula mai multe echipe de concurenti ce au ajuns acolo fara sa stie unii de altii. Tema pe care au primito pentru concurs era sa foloseasca materialele de constructie pe care le aveau la îndemîna în cel mai bun scop. Cel mai tensionant moment a fost cel al deciziei . Toti se întrebau ce anume puteau construi pentru a folosi cel mai eficient materialele .

Unii dintre membrii ehipei spuneau : “Sa construim o casa “; aceasta ne-ar putea adaposti peste noapte ! altii au zis : ” sa construim o scoala”; cu siguranta aceasta ar fi o investitie mai buna. Auzind însa voci si zgomote ce veneau de peste un pîrîu si crezînd ca acolo sunt bastinasi periculosi , toti au considerat ca cel mai bine este sa construiasca cu materialele pe care le au, un zid de aparare.

Dupa ce au muncit mai multe zile, la sfîrsitul concursului un juriu a trebuit sa inspecteze constructia si sa stabileasca importanta cladirii pe care concurentii au construit-o.

Cei mai rusinati au fost cei ce au decis sa construiasca zidul de aparare , fara sa stie ca de partea cealalta a pîrîului, erau de fapt colegii lor.

Cînd organizatorii concursului au venit la acea echipa, le-au spus : ” ati fi cîstigat daca ati fi folosit materialele sa fi construit un pod nu un zid!

Pentru ce-ti folosesti cuvintele, atitudinile si faptele de fiecare zi ? Construiesti ziduri sau poduri ? Ce construiesti prin atitudinile , cuvintele si faptele pe care le rostesti ? Cai de acces care sa te duca spre altii, sau obstacole care sa te separe ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.