Prin Hristos devii cineva

0
33

Anul trecut a fost un articol deosebit publicat de revista “Money” din S.U.A. Aceasta revista a întocmit un clasament al zonelor preferate de americani pentru a-si aseza locuinta . Localitatea Bethlehem din Pennsylvania, a fost ultimul dintre cele 300 de localitati aparute pe lista !

“Nu mi se pare asa de rau ” a remarcat Diane Abeles , o lucratoare din tîrgul local al Bethlehemului. “Uh” a oftat primarul Joseph Daddona, din Allentown , cel care a lucrat la întocmirea acestui sondaj , cuprins în revista Money . Mama lui Lee Iacocca , locuieste aici; credeti ca acest miliardar si-ar lasa mama sa locuiasca într-un oras care nu este propice pentru vietuire ?

Revista financiara “Money” , a aratat ca Allentown -Bethlehem, ocupa pe drept ultima pozitie din aceasta clasificare , datorita nesigurantei economice din aceasta zona , care nu ofera alte avantaje.

Daca Bethlehemul din Pensylvania, a fost cotat al 300 -lea pe lista întocmita de revista Money, pe ce loc oare s-ar fi situat Betleemul din Iudeia ? Daca ni s-ar cere astazi sa mentionam un loc pentru a se naste ” Regele Regilor” , ma îndoiesc ca Betleemul si-ar gasi locul pe aceasta lista !

” O Betleem oras micut ” cîntam noi , si-a fost cu adevarat un oras mic si neînsemnat . Betleemul avea o traditie bogata , dar era departe de a fi un centru de influenta si putere în lumea din timpul nasterii Domnului Isus.
Nimeni n-ar fi recomandat Betleemul pentru a fi locul nasterii lui Mesia. De fapt Magii din Rasarit, cînd l-au cautat pe noul “Rege” au mers la Ieruisalim si la casa lui Irod !

Dar acest oras micut si neînsemnat în ochii oamenilor a fost mai mult decît perfect în ochii lui Dumnezeu , pentru ca aici sa se nasca Fiul Sau. Se pare ca Dumnezeu are standarde diferite fata de standardele noastre ,pentru a evalua perfectiunea. Betleemul a fost orasul de bastina a lui David. N-a fost perfect în ochii oamenilor , dar a fost locul de obîrsie a regelui ales de Dumnezeu, considerat a fi :”omul dupa inima lui Dumnezeu”

Care sunt criteriile dupa care noi evaluam oamenii ? Dumnezeu priveste la ceva diferit , fata de ceea ce noi numim perfectiunea. Dumnezeu se uita la inima si la atitudinea pe care o avem fata de El. Acesta este punctul esential al istoriei Craciunului; Domnul Isus a venit la cei care au fost gata sa-L primeasca , dînd vloare locului cel mai neînsemnat !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.