Fascinatia Craciunului

0
60

Unul dintre cei mai vestiti compozitori si cîntareti americani este Irving Berlin. Ceea ce îl face deosebit , este ca nu poate sa citeasca notele muzicale. Oriunde merge el poarta un pian adaptat special pentru el.Oridecîteori doreste sa cînte , folosind diezi sau bemoli , actioneaza o pedala speciala care schimba întreaga claviatura.

El nu stie sa foloseasca clapele negre , iar vocea lui este îngrozitoare ; ragusita ca meunatul unui motan caruia i-a fost prinsa coada în usa. Cu toate acestea , atunci cînd Irving începe sa cînte , din piepturile ascultatorilor erup ca un vulcan cele mai deosebite aclamatii. Unii dintre acestia sunt gata sa strige pîna ce ei însisi ragusesc.

El cînta propriile-i compozitii si toti se manifesta cu salbaticie.
Ciudatenia vocii lui si limitarile în folosirea pianului nu-i pot împiedica efectul cîntecelor sale . Irving este cu adevarat fantastic atunci cînd interpreteaza : ” I am dreaming of a white Chrismas” !

În timp ce el cînta , gîndul fiecarui ascultator se întoarce spre familie, prieteni , la zilele fericite si la momentele frumoase petrecute cu cei dragi .

Cum a-ti explica sau a-ti descrie ceea ce înseamna Craciunul în viata voastra ?

Norman Vincent Peale a vorbit despre doi oameni ce asteptau la culoarea rosie a semaforului , pe strada Fifth Avenue din New York, în seara a sarbatorii Craciunului.

Unul dintre ei era profund iritat din cauza traficului . “Acest oras este dezorganizat complet ” a murmurat el ! ” Priveste ce nebunie si ce trafic ! este teribil ! Trebuie sa se faca ceva “!

Celalalt a fost mult mai filozofic ; ” Gîndeste-te putin a adaogat el : ” Stii ; s-a nascut un copil într-o familie simpla de tarani , ce nu aveau nici bani si nici pozitie sociala , undeva departe de locul acesta , acum aproape doua mii de ani , si iata ca acest fapt a provocat acest blocaj de trafic pe aceasta strada ; una dintre cele mai sofisticate din lume.
Acest fapt te nemultumeste si te irita ? Ar trebui mai degraba sa te fascineze !

Cu adevarat ; ceea ce se întîmpla sub ochii nostri ar trebui sa ne fascineze ! Un copilas nascut într-un sat obscur din Iudeia, avînd parinti simpli cu un statut doar de refugiat , a facut ca în acesta perioada speciala a anului, milioane de oameni sa fie provocati de nasterea Sa. Slava lui Dumnezeu pentru acest impact !

Acest eveniment te va provoca sa te apropii de Dumnezeu , sau sa-ti exprimi nemultumirea tot mai crescînda a inimii tale ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.