Perfectiune sau partasie

0
38

Cu cîtiva ani de zile în urma Harry Reasoner, redactorul emisiunii de televiziune ” Sixty Minutes”, a scris pentru acest program ceva foarte interesant referitor la Craciun : El credea ca este ceva cu privire la Craciun , ce trece dincolo de logica umana.:

De aceea a spus : ” Ceea ce genereaza în lumea de astazi în aceasta perioada aceasta avalansa de cumparaturi si festivitati , este acel eveniment linistit si neobservat , petrecut cu mult timp în urma; “actul întruparii Domnului Isus”.Despre acest eveniment depun marturie crestinii ,anuntînd ca Dumnezeu a trimis pe Fiul sau sa se întrupeze în mijlocul acestei lumi. Pentru multi însa, sarbatoarea Craciunului a îmbracat multe aspecte
pagîne !

Sunt trei moduri în care poti privi Craciunul : Unul este cel “Cinic” ; atitudine prin care este privita aceasta sarbatoare doar cu un interes material. Un timp în care sa faci mai multi bani , profitînd de cresterea comertului .

Al doilea mod de a privi Craciunul este cel ” Ceremonial” . Aceasta este în general atitudinea celor necredinciosi . Ei respecta traditia Craciunului , trimit felicitari, împodobesc bradul, si ofera cadouri . Toata sarbatoarea pentru ei înseamna repetarea si conservarea unor traditii !

Al treilea mod de a privi Craciunul este cel ” Reverential” . Aceasta este atitudinea celor ce cred ca sarbatoarea Craciunului este aniversarea venirii Domnului Isus în mijlocul lumii. !

Pentru multi pare ilogica relatarea Biblica , despre nasterea Domnului Isus . Scriptura arata ca un înger a anuntat o fecioara , ca va avea un copil , fara ca aceasta sa fi cunoscut un barbat. Dumnezeu pentru împlinirea planului Sau, poate însa sa lucreze depasind chiar si logica umana.

Chiar daca nasterea Domnului Isus nu poate fi explicata logic si înteleasa deplin din punct de vedere teologic , este un fapt real si de necontestat. Venirea pe lume a unui copil într-o familie , aduce o noua experienta si genereaza experiente unice.
La fel ca noii parinti si cei credinciosi la sarbatoarea Craciunului , traiesc emotii si sentimente specifice. Pentru ei bucuria sarbatorii nu-i generata numai de primirea unor cadouri sau împlinirea unui ritual, ci de o vie experienta cu Cel întrupat.

Poate ca nu ai trait niciodata aceasta experienta la sarbatori . Este timpul sa întelegi ca Dumnezeu te iubeste, chiar daca nu esti perfect . Atingerea dragostei Lui , îti poate da si tie adevarata bucurie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.