Poti plati pretul ?

1
58

Esti gata sa traiesti pentru Hristos ,renuntînd la tot ce te-ar putea împiedica în fiecare zi ?

Sa va descriu o experienta comica , din timpul prigoanelor traite de crestinii din primul veac: cînd tatal lui Origen, marele teolog din secolul al III- lea al erei crestine, a fost arestat si condamnat la moarte pentru ca era crestin, Origen fiul sau a vrut cu totdinadinsul sa-l urmeze. Pe atunci el era un tînar de numai 17 ani. Hotarîrea lui era însa categorica. Voia sa fie si el martir.

Mama lui l-a rugat de mai multe ori sa nu se predea autoritatilor, dar el n-a vrut sa-o asculte. Ca sa-l împiedice mama sa a facut ceea ce-I statea la îndemîna : i-a ascuns hainele. Desi Origen a protestat si a cautat peste tot sa-si gaseasca hainele, mama sa nu i-a aratat unde sunt ascunse.

Fara haine , el nu putea sa paraseasca casa. În acest fel ar fi fost arestat si închis pentru indecenta. Origen îsi dorea martirajul si nicidecum închisoarea !

Ce interesant ! Origen era hotarît pentru martiraj, dar nepregatit pentru a plati pretul mult mai mic al întemnitarii.

Întîlnim si astazi într-un anume sens aceeasi atitudine: oameni ce declara ca sunt gata sa moara pentru Hristos, dar care nu pot sa faca o jertafa mult mai mica : sa descopere colegilor ca este crestin, sau sa-l marturiseasca public pe Domnul Isus !

Multi în astfel de situatii ca si Origen se rusineaza ; desi pretul pe care trebuie sa-l plateasca este mult mai mic. Adevaratul ucenic este gata sa lase totul si cu pretul oricarei jertfe este gata sa-L urmeze pe Domnul Isus .

1 COMENTARIU

  1. Ajuta-ne, Doamne Isuse sa constientizam ca nu trebuie sa ne rusinam cu Tine, ci dimpotrivam, sa ne mandrim cu faptul ca suntem copii Tai!
    Ajuta-ne sa realizam ca, procedand astfel, si Tu vei fi mandru cu noi in ziua judecatii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.