O viata disciplinata

0
49

Pentru a putea birui ispitele, nu-i suficienta numai puterea vointei. Ar fi fost atît de usor daca am fi gasit aceasta biruinta prin puterile proprii.. Însusi Domnul Isus ne spune ca nu-i deajuns sa avem vointa de-a rezista împotriva ispitelor , ci trebuie sa ne împotrivim acestora tari în credinta.

Sunt unii oameni care nu mai opun nici un fel de împotrivire. Acestia sunt ca si Mark Twain care a spus : “Pot sa rezist la orice altceva, afara de ispite ” !

În atitudinea fata de ispite, unii sunt mai tari iar altii mai slabi . De foarte multe ori aceasta pozitie se contureaza în copilarie. Copiii care au fost obisnuiti cu disciplina si s-au confruntat cu multe lipsuri, sunt mai pregatiti pentru a confrunta ispitele. Copiii carora li s-a permis orice si au fost recompensati pentru cel mai mic lucru pe care l-au facut sunt mai nepregatiti pentru a confrunta ispitele vietii.

De aceea o viata disciplinata este de preferat unei vieti de huzur. Nu-i mai fericit cel ce-si permite orice, ci acela care stie sa aleaga între ceea ce este bine de ceea ce este rau si ceea ce este de valoare de ceea ce este trecator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.