Însusirile dragostei adevarate

4
605

Un tînar a început sa caute dragostea adevarata. Pentru ca nu stia cum s-o identifice si cum s-o gaseasca, acesta a mers la un maestru si l-a întrebat : ” Înteleptule Maestru ; caut dragostea adevarata, cum pot sti cînd am gasit-o ?” Maestru l-a privit cu atentie, i-a zîmbit apoi i-a zis : ” Nu-ti voi da raspunsul ; dar îti spun ca dragostea adevaratta are trei calitati distincte. Esti gata sa rascolesti lumea si sa cauti care sunt aceastea ? ” Da a raspuns tînarul !”

Dupa ce s-a despartit de maestru, tînarul a colindat lumea în lung si-n lat. Dupa mai multe cautari, s-a oprit la o scoala cu un mare renume, unde a început sa studieze crezînd ca asa va descoperi calitatile dragostei adevarate. Dupa ce a discutat cu profesorii si s-a împrietenit cu studentii, s-a îndragostit, dar a gustat si ce-i esecul si dezamagirea în dragoste.

Dupa multi ani de reusite si esecuri , tînarul s-a întors la Marele Maestru.Acesta l-a recunoscut si l-a întrebat imediat ce l-a vazut : ” Ai descoperit care sunt cele trei calitati ale dragostei adevarate ?”

Tînarul i-a raspuns ca în toata umblarea lui prin lume si în urma experientelor ce le-a trait , a descoperit numai doua dintre aceste calitati. ” Spune-mi pe cele pe care le-ai descoperit ; ” i-a zis maestrul !

În primul rînd , a raspuns tînarul, dragostea adevarata înseamna daruire totala. Dragostea adevarata nu asteapta sa primeasca , ci ea se daruie pe deplin si mai întîi. Daruindu-te pe tine însuti si primind în aceiasi masura dragostea oferita de persoana pe care o iubesti , viata îti este plina, iar dragostea împartasita persoanei iubite se va multiplica prin copii.

Raspunsul este corect a confirmat maestrul ! Dar spune-mi si cea de-a doua caracteristica pe care ai gasit-o pentru dragostea adevarata ?

A doua cracteristica a dragostei adevarate este persistenta,a continuat tînarul. Dragostea adevarata trece proba timpului si este mai profunda si mai abundenta odata cu scurgerea vremii. Aceasta nu se consuma repede ca un foc de paie, ci ca un foc de carbuni se aprinde mai greu , dar odata aprinsa nu se mai stinge.

Ai gasit si-a doua caracteristica i-a zis maestrul ! Asa este ; dragostea adevarata este vesnica si nu este influentata de trecerea anilor !

Cînd i s-a cerut însa sa spun si al treilea raspuns, tînarul i-a zis maestrului : “Aceasta este tot ceea ce am învatat “! Pentru ca dorea ca tânarulsa gasesca întregul raspuns, maestrul l-a provovat cu o noua întrebare : “N-ai vrea samergi înca odata prin lume unde sa cautisi cea de-a treia caracteristica a dragostei adevarate ?

O nu ! i-a zis tînarul ; deja sunt foarte obosit . Am trudit din greu si am depus un efort asa de mare pîna acum !

Auzind acest raspuns , batrînul maestru a zîmbit si i-a zis tînarului : “Nu trebuie sa mai cauti ; ai descoperit deja si cel de-al treilea raspuns “! Pentru ca Dragostea adevarata înseamna munca asidua !

Cît de adevarate sunt aceste calitati : dragostea adevarata se daruie pe sine, este persistentasi se exprima prin munca si sacrificiu. Aceasta este si dragostea pe care ne-a dovedit-oDomnul Isus !

4 COMENTARII

  1. oare suntem noi gata sa ne sacrificam??? sa aratam o dragoste asa cum a aratat Domnul Isus pentru omenire??? sa ne gandim fiecare in sinea noastra!!!
    DRAGOSTEA NU VA PIERII NICIODATA…!!! 1COR 13:8

  2. cateodata credem ca aceste preturi care trebuie sa le platim pentru desavarsirea dragostei adevarate sunt prea exigente,darniciodata nu ne gandimla dragostea lui dumnezeu pentru noi care e vesnica si nu se schimba niciodata!Atunci noi de ce nu putem sa descoperim dragostea adevarata?

  3. este uimitor faptul ca multi dintre noi nu descoperim aceste insusiri sau daca le descoperim nu suntem gata sa platim pretul sau le descoperim foarte tarziu sub mana tare care apasa , sub dalta si ciocanul Domnului, ajungem sa ne cunoastem dar totul in jurul nostru este ruina din pricina lipsei de dragoste si este poate prea tarziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.