Dragostea se daruie pe sine

0
108

Un pastor din Mineapolis a povestit experienta neasteptata pe care a trait-o în timp ce s-a oferit sa gazduiasca o doamna din Japonia:

La receptia oferita la casatoria unuia dintre membrii bisericii sale, pastorul a stat la masa lînga aceasta distinsa doamna . Ea fusese invitata la nunta acestui membru al bisericii , deoarece acesta o întîlnise într-o vizita pe care a facut-o în Japonia. Pentru ca aceasta domna dorea sa mai ramîna cîteva zile în S.U.A. dupa terminarea ceremonei de nunta, pastorul s-a oferit sa o gazduiasca.

Fara sa stie cine este, pastorul a observat ca manierele ei erau deosebit de elegante, iar vestimentatia foarte scumpa. Foarte curînd avea sa afle ca cea doamna pentru care si-a deschis casa, provenea dintr-o familie foarte bogata din Japonia.

Pentru ca în ziua urmatoare urma sa vina si alti musafiri la masa, acea doamna s-a oferit sa pregateasca pentru toti o mîncare traditionala japoneza. Dupa multe ezitari, pastorul si sotia sa i-au acceptat propunerea. Au mers împreuna pentru cumparaturi la cel mai mare magazin din oras, unde pastorul a ramas fara cuvinte cînd a vazut cum acea doamna pe care o gazduisera în casa lor a început sa puna în cos cele mai scumpe produse.

În timp ce pastorul încerca sa evalueze care este costul acestor produse si sa numere daca are banii suficienti pentru a le plati, acea doamna le-a zis : “Nu va faceti nici o grija; eu voi plati totul “!

Dupa ce a terminat cu produsele alimentare, acea doamna a mers la un alt raion de unde a cumparat si toate vasele si ustensilele de bucatarie de care avea nevoie , fiind sigura ca sotia pastorului nu le are în bucatarie.

Cînd au ajuns acasa, acea doamna din Japonia, a mers în camera pentru musafiri unde era gazduita si-a schimbat imediat hainele si-a început sa pregateasca masa ocupînd întreaga bucatarie. Cînd sotia pastorului a încercat sa o ajute, aceasta i-a spus sa mearga si sa stea la masa cu noii musafiri , penru ca ea va face totul. Cînd mîncarea a fost gata, domna din Japonia a insistat ca toti ai casei sa stea la masa cu musafirii veniti, iar ea îi va servi pe fiecare.

La acea masa de seara au avut cel mai delicios meniu traditional japonez , de care nici nu auzisera înainte. Surprins de jertfa acestei doamne, pastorul a spus : ” am dorit sa fim o gazda buna pentru un musafir venit din strainatate si am sfîrsit prin a fi tratati ca musafirii în propria noastra casa “!

Aceasta doamna bogata din Japonia , s-a golit de pozitia sa nobila, a luat locul unei roabe si ne-a slujit cu daruire ! Prin jertfa ei, a exemplificat acelasi lucru pe care si Domnul Isus l-a facut : El n-a crezut ca un lucru de apucat sa se faca deopotriva cu Dumnzeu, ci s-a golit pe Sine însusi de slava pe care o avea la Tatal si a luat un chip de rob pentru a ne sluji.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.