Înfatisare sau continut

0
34

Înfatisare sau continut Sunt multe istorisiri interesante cu privire la obiceiurile traditionale pe care oamenii le pastreaza si astazi: Associated Press a prezentat o întîmplare petrecuta la o cursa anuala care a avut loc de ziua “sarbatorii nationale a clatitelor”. Într-un oras din Anglia, o femeie de 38 de ani numita Downa Gallyot, a alergat avînd în mîna o cratita fierbinte în care era o clatita , 400 m în 73 de secunde. Ea a înfruntat frigul si vîntul si le-a învins pe celelealte 6 concurente.

Cu toate ca a îstigat cursa , timpul ei a fost cu 9,5 secunde mai slab decît cel din cursa din anul precedent. Recordul în aceasta cursa a fost de 58 de secunde.

Downa Gallyot, care pîna atunci avea o atitudine foarte conservatoare despre viata, dupa aceasta cursa în care în care a trebuit sa poarte încaltaminte sportiva a spus : “a fost extraordinar”! “N-am stiut ca poti alerga mai repede , numai daca îti schimbi felul încaltamintei “! Pîna în acea seara purtase numai sandale si pantofi cu toc , dar în timpul competitiei a îndeles cît de comoda si practica este încaltamintea sportiva.

Aceasta sarbatoare a clatitelor, marcheaza “lasata secului”, ziua cînd începe postul. Si îsi are originea în 1445, cînd o gospodina ce a dorit sa ducala biserica clatite calde pentru aceasta întîlnire, a alergat de acasa pîna la biserica purtînd cratita cu clatite în mîna.

Privind la aceasta ciudata competitie, putem observa cît deusor oamenii transforma anumite întîmplari în obiceiuri si traditii ceremoniale. Sunt oameni care în vremea de post pun accent mai mare pe ceeea ce se vede sau pe ceea ce manînca . Uni nu consuma oua , carne ciocolata etc.

Adevaratul post are în vedere atitudinea inimii si nicidecum forma ceremoniala.

Daca oamenii sunt concentrati asupra înfatisarii , Dumnezeu este interesat de continut. El se uita la inima si nu laaparente! Ca postul nostru sa fie bine primit iar noi sa fim placuti lui Dumnezeu, trebuie sa împlinim ceea ce spune profetul Ioel :

“Dar chiar acuma , zice Domnul, întoarceti-va la Mine cu tata inima, cu post , cu plînset si bocet ! Sfîsiati-va inimile nu hainele, întoarceti-va la Domnul, Dumnezeul vostru. Caci El este milostiv si plin de îndurare, îndelung rabdator si bogat în bunatate, si-I pare rau de relele pe care le trimite ” Ioel 3:12-13

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.