Închinare rituala

0
79

Cu ani de zile în urma Harry Emerson Fosdick, a vorbit despre o biserica din Danemarca, unde cei ce veneau la închinare îsi plecau capul cu regularitate în fata unui perete. Ei faceau lucrul acesta de trei secole, plecîndu-si mereu capul în fata aceluiasi perete din sanctuar. Niciunul dintre membrii acelei biserici nu-si amintea de ce ?

Într-o zi pe cînd reparau biserica, au curatat o parte din varul de pe pereti. Cînd au ajuns la acel perete au descoperit sub zugraveala imaginea fecioarei Maria, pictata sub stratul de var. Oamenii au fost asa de obisnuiti (obisnuinta ce a devenit o traditie) sa-si plece capul în fata acelei imagini, încît au pastrat acest obicei, chiar si dupa trei secole de cînd aceasta imagine a fost acopăerita cu var.

Traditia este o capcana periculoasa. Fariseii în locul vietii libere traite în prezenta lui Dumnezeu ,au pus tradititii si obiceiuri. Traditionalismul îsi înalta capul în forme diferite în multe dintre bisericile de astazi .Traditia poate fi un ghid important pentru viata noastra spirituala, dar nu trebuie sa-i îngaduim ca aceasta sa umbreasca sfintenia lui Dumnezeu si sa sugrume duhul de viata .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.