Ce se va întîmpla în actul al II lea ?

0
46

Regizorul de teatru Arthur Hopkins, primea multe manuscrise ale pieselor care urma sa le puna în scena. Înainte de a citi orice schita îl întreba todeauna pe scriitor : ” care este al doilea act “? . El a realizat ca multi dintre scriitori aveau un prim act descris si prezentat foarte bine, dar drama , sau piesa compusa ,suferea mult spre final , în actul al doilea.

Todeauna este si un al doilea act, care trebuie sa fie la fel de valoros ca cel dintîi.

Cum este pentru timne actul al doilea ? Acesta este testul masurii dedicarii vietii tale. Cînd entuziasmul paleste, cînd pasiunea se raceste, cînd numarul scade, poti sa-ti pastrezi aceiasi intensitate ? Acesta este semnul ce defineste un capitan de echipa !

Campionul Olimpic Jesse Owens, a afirmat odata : ” Este ceva ce se poate întîmpla fiecarui atlet; fiecarei fiinte umane; acesta este instinctul de-a încetini , de-a renunta, sa dai mai putin decît ceea ce poti mai bine. Instinctul de-a cîstiga datorita norocului, sau datorita faptului ca ceilalti concurenti nu evolueaza la capacitatea maxima, în loc sa evoluezi la limita maxima a potentialului, sau depasindu-l chiar, ca victoria sa fie todeauna atinsa.Felul cum învingi acele sentimente negative launtrice , care pot sa te doboare înauntru, va face diferenta între un învins sau un învingator.”
Noi suntem angajati în aceasta cursa în fiecare zi a vietii noastre ; cum o vom sfîrsi ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.