Iarta indiferent de masura în care ai fost ranit

1
119

Este un lucru foarte greu atunci cînd ni se cere sa iertam pe cineva care ne-a ranit profund. Leo Buscadyn , a prezentat încercarea prin care a trecut una dintre studentele sale, ce a fost înselata de de prietenul ei. Dupa ce a fost înselata, acea tînara a foat si parasita de prietenul ei ,situatie care a ranit-o profund. În acea vreme de descurajare, a avut momente cînd credea ca nu va mai reusi sa treaca peste aceasta situatie.

În framîntarea sufletului ei , acea studenta a început sa caute o cale prin care sa-l faca pe fostul ei prieten sa sufere la fel de mult. Sa cauti sa ranesti pe acel care te-a ranit, este o reactie fireasca.

Acea tînara se pregatea sa raspunda cu aceiasi moneda : “ochi pentru ochi si dinte pentru dinte “! În adîncul inimii ei însa , stia ca trebuie sa ierte. Pentru ca nu era pregatita sa acorde iertare asa din proprie initiativa, a ramas multa vreme framîntata de ceea ce i s-a întîmplat. Din aceasta cauza durerea din sufletul ei a ajuns atît de intensa încît nu mai reusea sa învete sau sa se concentreze la lectii. Deprimata a renuntat la unele cursuri.

Cînd a încercat sa înceapa o noua relatie , totul a esuat. Ajungînd în momentele cele mai grele, si-a dat seama însa ca daca nu se va opri si nu va parasi aceasta stare de deprimare , viata îi este în pericol.

Dorind sa iasa din aceasta situatie , a hotarît sa ierte si sa uite tot ceea ce i s-a întîmplat. Cînd a luat aceasta hotarîre, a gasit adevarata eliberare si n-a mai fost o sclava a mîniei , urii si-a resentimentelor. Din acele momente viata i sa-a transformat radical. A continuat cursurile si si-a refacut viata într-o noua relatie cu un baiat, care mai tîrziu a ajuns sa-i fie sot.

Experienta acestei tinere ne arata cît de greu este sa iertam pe cineva care ne-a gresit. Desi uneori credem ca aceasta nu va fi posibil si ne-am simti mult mai bine daca acelei persoane i s-ar întîmpla ceva rau care sa-i arate ce înseamna ranirea, în acele momente putem birui resentimentele si amaraciunea numai daca hotarîm sa iertam din toata inima.

Daca treci prin astfel de momente, hotaraste cum vei raspunde situatiei cu care te confrunti. Aceasta va face diferenta privind starea vietii tale de mai tîrziu. Daca vei alege sa pastrezi resentimentele , te vei prabusi. Dar daca vei alege sa ierti si sa uiti , viata ta va înflori !

1 COMENTARIU

  1. va multumesc pt aceste informatii, acuma cautam ceva informatie pe aceata tema ca trebuie sa avem un sudiu despre iertarea crestina, si ma bucur ca am gasit, Domnul sa va binecuviteze, ma bucur de de dvs

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.