Resentimentele ucid

0
113

Tatal lui Hubert French a fost împuscat de o persoana necunoscuta pe cînd fiul sau avea numai 10 ani. Din acea zi inima lui Hubert a fost stapînita de gîndul razbunarii. El voia cu orice pret sa-l gaseasca pe asasin si sa-l razbune pe tatal sau.

Dupa cîtva ani cînd aceast copil a ajuns în floarea tineretii , a fost însa diagnosticat cu o severa dezordine neurologic A fost spitalizat si supus unui tratament sever. Doctorii i-au spus ca va depinde de medicamente tot restul vietii, iar singura-i speranta penru viata este legata de constiinciozitatea cu care îsi va lua medicamentele.

În ciuda acestor tratamente medicale, starea sanatatii lui Hubert a continuat sa se înrautateasca. Dupa numai cîtiva ani de tratament a ajuns sa fie inapt penru munca datorita problemelor psihice. . În acele momente a început însa sa se gîndeasca ca sfîrsitul vietii îi este aproape si a meditat mai mult la cea ce s-a întîmplat cu tatal sau, la experientele pe care le-a trait atunci si cum acest gînd al razbunarii i-a stapînit întreaga viata.

Stiindu-si sfîrsitul aproape, hubert a început sa mearga la biserica si sa citeasca Biblia. Citind Cuvîntul lui Dumnezeu, a înteles ca pe cel ce i-a ucis tatal, trebuie sa-l ierte din toata inima . Dorind sa puna în practica acest adevar, procesul a fost greoi si s-a petrecut într-un timp mai lung. Dar a avut o zi în care a marturisit ca Dumnezeu i-a dat putere sa ierte si sa uite pe acel ce i-a facut atîta rau.

Stiti ce s-a întîmplat începînd chiar din acea zi ? Hubert a început sa se simta mult mai bine, iar numai dupa cîteva luni , doctorii i-au întrerupt tratamentul. Toate problemele lui neuropsihice au disparut. Iar în cei 12 ani care au trecut de atunci , aceste probleme n-au mai aparut. El a reusit sa-si reia serviciul si sa-si întemeieze o familie, traind ca un o perfect sanatos.

Experienta acestui copil ne arata ca atunci cînd pastram în inima noastra resentimente, ura si dorinta de razbunare, atunci cînd nu suntem gata sa iertam pe cei ce ne-au gresit, noi suntem cei ce vom suferi cel mai mult. Aceste resentimente ne vor afecta emotional, spiritual si fizic. Vindecarea va veni numai atunci cînd vom fi gata sa iertam din toata inima.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.