Hristos face lucrurile noi

0
44

În cartea sa J.Wallance Hamilton, povesteste despre una dintre cele mai ciudate licitatii din istorie, care a avut loc în Washington D.C. în anul 1926. În timpul acestei licitatii au fost expuse 150.000 de patente ale unor inventii vechi, depasite tehnic. Toate aceste exponate au fost oferite spre vînzare publicului prin licitatie.

Cei ce vizitau expozitia , puteau vedea obiecte ca : gîndaci de bucatarie uriasi, special confectionati pentru a-i îndeparta pe ceilalti gîndaci. Apoi o pisica care lumina , construita cu intentia de-a speria soarecii . Era expus si un sistem care sa previna sforaitul: Acesta era prevazut cu un fel de trompeta pe care cel ce sforaia trebuia sa o tina în gura în timpul somnului. Acest sistem era în asa fel conceput ,ca sa-l trezeasca pe sforaitor si nicidecum vecinii acestuia.

Mai era expus si un amvon reglabil , care putea fi înaltat sau coborît în functie de înaltimea predicatorului.Alaturi de acestea , în cartea sa Hamilton, a prezentat multe alte ciudatenii despre cele 150.000 de exponate.

Desi unele dintre aceste inventii stîrnesc rîsul, privind în profunzime la cele expuse putem descoperi ca cele 150 000 de inventii vechi, reprezinta 150.000 de vise sfarîmate. Toate împreuna exprimau un munte de dezamagire.

Poate este nepotrivit sa vorbesc despre vise neîmplinite si despre dezamagire , acum cînd ne aflam atît de aproape de Craciun! Vremea Craciunului trebuie sa fie un timp de bucurie ! Dar cu siguranta, nu se pot bucura toti ; nu-i asa ?

Pentru cei care si-au pierdut pe cei dragi, acesta este timpul din an în care se confrunta cu cea mai grea singuratate. Cînd toate familiile se aduna pentru a sarbatori Craciunul ,ei nu mai au pe nimeni! Într-o lume în care este glorificat materialismul , toti cei ce au probleme financiare, pot gasi aceasta vreme fiind timpul celor mai mari frustrari.

În mijlocul tuturor acestor dureri si dezamagiri , Dumnezeu ne-a trimis un dar datator de speranta si împlinire prin Hristos. Acesta nadejde care nu dezamageste , poate fi si motivul bucuriei tale la aceste sarbatori !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.