Hristos este speranta vietii

0
49

Ucenicii lui Ioan Botezatorul au venit odata la Domnul Isus si l-au întrebat : ” Tu esti Acela care trebuia sa vina ; sau sa asteptam pe altul “?

Acestei întrebari Domnul Isus i-a raspuns : “Duceti-va si spuneti lui Ioan , ceea ce vedeti si auziti ” ! “Orbii vad, schiopii umbla, leprosii sunt curatiti, surzii aud, mortii înviaza, iar saracilor li se predica Evanghelia” .

Ce raspuns interesant ! Domnul Isus i-a provocat pe acei ucenici, sa se convinga personal de identitatea Lui , prin ceea ce puteau vedea si auzi. Ziua Domnului sosise ; si acestea erau evidente ce atestau ca Împaratia lui Dumnezeu, a început. Ca sa descoperiti realitatea : doar “priviti în jur” a spus Domnul Isus ,”vedeti ceea ce se întîmpla “!

Cu sute de ani înainte de venirea Domnului Isus, profetul Isaia a anuntat ce se va întîmpla atunci cînd va veni Mesia. În mesajul sau Isaia prevesteste aceleasi fapte :” Ochii orbilor se vor deschide, urechile surzilor se vor destupa, iar ologii vor sari ca o caprioara ! De ce alte semne mai era nevoie ?

Charles Kuralt, în timpul calatoriilor sale prin Statele Unite , a observat un ienuper crescînd într-un loc neobisnuit din Muntii Stîncosi. Pomii ca sa creasca au nevoie de un pamînt bun si de o vreme buna , dar în locul unde crestea acest arbust,nu era un sol propice . Ce sa mai spunem de vreme ? Observînd pomul Kuralt foarte surprins a afirmat : ” nu poate creste nimic aici sus; cu cît mai putin probabil un pom “! Pentru toti trecatorii acest pom era considerat o minune .

Fiind aproape de o artera de circulatie , înaintea Craciunului , nu se stie cine , a ornat acel pom împodobindu-l ca pom de Craciun. Aceasta se întîmpla în fiecare an ! Singurul pom din zona,devine pom de Craciun. Pomul care nu a avut probleme sa creasca pe o stînca si care a supravetuit în cele mai vitrege situatii, a ajuns o atractie . Oamenii ce locuiesc la sute de kilometri distanta în toate directiile , stiu pomul si-l iubesc.

Privind acest pom poti sa întelegi cît de imprevizibila este viata pe pamînt . Pomul prin singuratatea lui si prin rezistenta lui în fata tuturor vicisitudinilor naturii poarta un mesaj pentru toti trecatorii !Un mesaj asemanator cu cel al Craciunului : ” Exista viata si speranta chiar în mijlocul acestei lumi împietrite si secetoase “!

De fapt Isaia a scris : “Pustia si tara fara apa se va bucura; pustietatea se va veseli, si va înflori ca trandafirul ” Isaia 35:1 Aceasta speranta de viata este prin Hristos; care a venit sa ne aduca binecuvîntarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.