Fii pregatit todeauna

0
56

Într-o carte pe care a scris-o Fred Park, a povestit despre experienta unui om numit Quill. Acesta locuia în mijlocul padurii, unde vîna si pescuia tot timpul. El nu acorda nici o atentie sezonului de vînatoare sau de pescuit . Nu respecta nici o alta lege si reusea sa se ascunda continuu , pentru ca el cunostea padurea mai bine decît paznicii.

De mai multe ori paznicii padurii au încercat sa-l prinda dar n-au reusit . A venit însa si ziua cea mare : paznicii au venit în mijlocul noptii si s-au ascuns pe acoperisul casei lui Quill. Îsi ziceau ei : “avem o pozitie buna si cînd se va trezi , vom sari direct în spatele lui Quill”. Îl vom prinde si-l vom conduce la arest. ! Pentru a avea un motiv serios de acuzare îsi ziceau ei; mai întîi sa asteptam pîna va prinde o anume cantitate de peste.

Cînd a început sa se lumineze , paznicii l-au putut auzi pe Quill foindu-se; s-a trezit , a coborît din casa , a aprins focul si si-a pregatit cafeaua. Stomacul paznicilor a început sa reactioneze la mirosul cafelei si-a pîinii pe care Quill a prajit-o. În timp ce adulmecau mirosul micului dejun pregatit de Quill, paznicii l-au vazut pe acesta îndreptîndu-se spre poarta strigînd : ” Hei cei de colo ” ! “coborîti si serviti cafea si pîine prajita atît timp cît sunt înca fierbinti “!
” Stiu ca sunteti acolo; a strigat el. Apoi s-a reîntors spre casa trîntind portita !

Paznicilor nu le-a venit sa creada cum de-au fost descoperiti ? Au coborît de pe casa au intrat pe poarta si au zis lui Quill: “Cum de ai stiut ca suntem acolo” ?
Quill a raspuns : ” Eu n-am stiut ca va ascundeti acolo”! Eu strig la fel în fiecare dimineata si astept raspunsul “poate ca raspunde cineva ” ! Quill n-a fost un geniu ; dar stia destule pentru a fi precaut . El era gata !

Quill ar fi apreciat pilda Domnului Isus despre fecioarele întelepte si cele neîntelepte ! Cele întelepte au fost prevazatoare si au luat ulei si în vase . Celelalte n-au facut-o . Cînd mirele a întîrzîiat cele ce nu-si luasera ulei în vase au mers sa cumpere. Ce situatie ! Au fost obligate sa se întoarca pentru a cumpara mai mult ulei. În timp ce plecau , a venit mirele iar fecioarele pregatite au intrat în odaia ospatului de nunta. Cînd celelalte s-au întors , totul era prea tîrziu . Usa era încuiata , sarbatoarea începusera , iar ele nu mai puteau intra. Tu esti gata ? Te-ai pregatit ? Ai fost precaut sa-ti iei si rezerva de ulei ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.