Rligia nu mîntuie

0
48

În arhivele SUA este consemnata interventia a doua femei din Tennessee, care au venit la presedintele Abraham Lincoln , la sfîrsitul razboiului civil , cerîndu-i sa-i elibereze pe sotii lor ce erau tinuti ca prizionieri de razboi pe o insula.

Auzindu-le cererea , presedintele a amînat raspunsul pentru ziua de vineri. Cînd acestea au revenit, presedintele le-a amînat pentru sîmbata. La fiecare dintre aceste interviuri , una dintre aceste sotii i-a spus lui Lincoln , ca sotul ei este un om religios.

Dupa interviul de sîmbata presedintele , a ordonat eliberarea prizionierilor. Apoi s-a întors spre acea sotie si i-a zis : ” Ai spus ca sotul tau este un om religios ” ? Sa-i spui atunci cînd îl vei întîlni ca eu nu sunt un judecator al religiilor . Dar în opinia mea , oricare ar fi acea religie care-i îndeamna pe urmasii acesteia sa se rascoale împotriva propriului guvern, nu este religia pe care oamenii pot conta ca-i va duce în cer. !

Eu cred ca în urma acestei declaratii Lincoln a dovedit ca este si un bun judecator al religiilor. Orice religie care spune ca poti urî , poti exploata sau necinsti o persoana, dupa rasa nationalitate sau denominatie; nu este religia care sa îndrume pasii oamenilor spre cer !

Este asa de usor sa uiti sa iubesti pe Dumnezeu si sa-ti iubesti aproapele ; pentru ca dragostea pentru Dumnezeu si dragostea pentru aproapele este una !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.