Fii în mijlocul oamenilor

0
46

Domnul Isus a stat la masa cu niste vamesi si pacatosi, oameni care în acea vreme erau considerati necurati. Dintre acesti vamesi facea parte si Matei, iar ceilalti puteau fi prietenii si colegii lui. Pentru Domnul Isus n-a fost o problema sa fie în mijlocul oamenilor , chiar si atunci cînd acestia erau respinsi de societate.

Niste farisei care erau prin apropiere, cînd l-au vazut pe Domnul Isus împreuna cu oamenii pe care îi considerau mari pacatosi, au devenit foarte acuzatori. Ei au devenit furiosi, pentru ca Domnul Isus nu pastra traditiile iudaice. Ei considerau ca poti trai o viata sfînta numai ocolindu-i pe pacatosi si ferindu-te de cei respinsi de societate.

Nu întelegeau de ce Domnul Isus a acceptat sa manînce cu acesti oameni de care ei nici nu încercau sa se atinga, si cum poate El sa fie sfînt , în mijlocul unei societati întinate. Desi a fost în mijlocul pacatosilor, Domnul Isus nu sa- facut asemeni acestora. Pentru ca El a iubit oamenii, dar a condamnat pacatul acestora.

Pentru ca El este exemplul nostru si noi trebuie sa fim împreuna cu cei ce au cea mai mare nevoie de Hristos, dar fara a ne face asemenea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.