Iertarea un mod de viata

1
94

O mama a povestit despre un incident petrecut între copiii ei : Sam , întîiul nascut avea 16 ani, iar Rebeca , 13 ani. Într-o zi pe cînd se aflau în vacanta , cei doi au ajuns sa se lupte între ei pentru cel mai bun loc din care puteau sa urmareasca emisiunile T.V. Fiecare dorea sa se aseze pe acelasi scaun extensibil si niciunul dintre ei nu voia sa cedeze. Sam era asezat pe acest scaun iar Rebeca voia sa-l ridice cu forta.

În acele momente scaunul s-a rotit, iar Sam s-a lovit cu mîna de perete, spargînd geamul de cristal al ceasului pe care l-a primit la ziua lui de nastere. În acele momente toti s-au oprit , iar Sam s-a uitat cu mînie si rautate spre sora lui. Ti se poate citi mînia si rautatea pe chipul fetei, i-a zis mama. În acele momente însa Sam s-a oprit din furia lui,; a privit-o pe sora lui cu întelegere si i-a zis : “este vina mea ca nu ti-am oferit locul pe care îl doreai “! “Nu este nimic, cu ceea ce s-a întîmplat. Stiu un loc unde pot sa schimb geamul de la ceas si totul va fi foarte bine “!

În acele momente , pacea armonia si întelegerea dintre cei doi si în întreaga familie a revenit. A doua zi dupa acest incident, pe cînd erau cu totii la masa, mama l-a întrebat pe Sam: ” Cum de ai reusit s-o ierti pe sora ta” ? “Ce-ai avut în inima în acele momente “?

Simtindu-se jenat, Sam a raspuns : ” M-a jignit asa de tare , si mi-a sprt geamul ceasului la care tineam , încît n-am gasit nici o cale prin care s-o pot rani la fel de mult , de aceea am hotarît s-o iert ” ! Asta m-a surprins chiar si pe mine !

Pentru noi însa iertarea nu trebuie sa fie o surpriza , sau o alternativa atunci cînd nu gasesti nimic la îdemăna pentru ca sa-ti manifesti rautatea, ci un mod de viata. Iertarea adevarata izvoraste dintr-o inima plina de dragoste.

1 COMENTARIU

  1. pediapta copiilor

    de acolo sa suit la Betel .Si pe cand mergea pe drum ,niste baetasi au iesit din cetate ,si si-au batut joc de el .Ei ii ziceau ,,Suie-te ,plesugule!Suie-te ,plesugule!”
    El s-a intors sa-i priveasca ,si i-a blestemat in Numele Domnului.
    Atunci au iesit doi ursi din padure si au sfasiat patruzeci si doi din acesti copii
    De acolo s-a dus pe muntele Caramel,de unde s-a intors la Samaria.AMIN DOMNUL SA II BINECUVINTEZE AMIN!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.