Cum tratam îngrijorarile ?

0
42

Omul nostru de afara(trupul fizic) , se trece ; spune apostolul Pavel. Fiecare dintre noi stim ca are dreptate în acesta declaratie ,din proprie experienta. În fiecare zi ne schimbam si nu mai semanam cu persoana din ziua precedenta.

Cu cîtva timp în urma , Bobby Mc.Farin a scris un cîntec care a ajuns repede un hit fredonat de toti cei care l-au auzit. “Don’t Worry , Be Happy ! ( nu te îngrijora, ci fii fericit ).

El a marturisit ca în cîntecul sau a vrut sa cuprinda acest fapt cunoscut de toti : “îngrijorarea este contraproductiva”! Îngrijorarea te face sa-ti pierzi energia si entuziasmul a spus Mc.Farin. De aceea cînd ajungi în astfel de momente , trebuie sa-ti schimbi gîndirea pentru ceva pozitiv. Sa afisezi o fata zîmbitoare si sa-ti spui : “Las-o mai încet “!

Mc. Farin, a spus ca a avut un moment în viata în care a dorit sa devina preot episcopalian,iar în acest cîntec a încercat sa-si exprime propriile trairi. Atunci cînd am compus acest cîntec ma confruntam cu o perioada de stres si de mari framîntari. Erau anumite lucruri în viata mea de care nu ma puteam bucura. De aceea acest cîntec a avut acelasi mesaj pentru mine ca si pentru toti cei care l-au ascultat : “Don’t worry….be happy !

Înaintea lui Mc. Farin , Domnul Isus ne-a spus însa acelasi lucru : “nu va îngrijorati”! Stim din constatarile medicale ca îngrijorarea este starea cea mai periculoasa pentru trupul nostru. Este cadrul în care încep si se manifesta cele mai severe boli.

Aflîndu-ne în acesta situatie, Domnul Isus ne cheama nu numai sa ne schimbam atitudinea fata de lucrurile cu care ne confruntam sau sa ne luam o fata zîmbitoare , ci sa lasam îngrijorarile noastre în seama Lui. Încrezîndu-ne în El si asteptînd solutiile Lui pentru problemele noastre, vom gasi adevarata fericire. Bucuria mîntuirii si a biruintei în numele Lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.