„Lucrul este mai presus de puterile tale și nu-l vei putea face singur” (Exod 18:18)

Dumnezeu te-a înconjurat cu oameni dispuși să-ți vină în ajutor. Dacă nu le accepți ajutorul, tu vei fi frustrat, iar ei se vor simți neîmpliniți pentru că nu-și folosesc darurile. Dumnezeu nu te-a chemat să faci totul, pentru toată lumea și în orice situație. Nu poți fi totul pentru toți tot timpul! Și tu ai nevoi legitime, iar când acestea nu-ți sunt împlinite, suferi, la fel și cei din preajma ta.

Nu e nimic greșit să ai nevoie de ajutor și să-l ceri; de fapt, e greșit să ai nevoie de ajutor și să fii prea mândru să-l ceri. Întrucât copiii lui Israel apelau la Moise pentru orice, el a încercat să fie „totul pentru toți”. Atunci a ajuns el la epuizare. Așa că socrul său i-a sugerat să delege o parte din autoritatea sa și să-i lase pe alții să ia deciziile de mai mică însemnătate, în timp ce el avea să le ia pe cele mai importante.

Și a dat rezultate! Moise a făcut ce i-a sugerat letro, ceea ce l-a ajutat să reușească în misiunea sa. În plus, cei aflați sub conducerea sa au ajuns să se bucure de sentimentul reușitei. A fost un câștig de ambele părți, iar lucrarea s-a făcut așa cum trebuie! Întrebare: te plângi că alții îți pun prea multe în cârcă și că ai prea multe de făcut? Ești reticent la ideea de a-i lăsa pe alții să te ajute pentru că ai impresia că nimeni nu face lucrurile la fel de bine ca tine?

Ai grijă! Scriptura ne avertizează cu privire la manifestarea despre sine „a unei păreri mai înalte decât se cuvine” (Romani 12:3). Apelează la ajutor. Vei trăi mai mult si în felul acesta te vei bucura mai mult de viată!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.