„Nu întărâtați la mânie pe copiii voștri”(Efeseni 6:4)

Când copilului tău adolescent nu-i place să-i spui ce să facă, relaxează-te, e un lucru normal. Si nu e ceva specific adolescenților; totul începe mult mai devreme. Un psiholog povestește despre mama unei fetițe de patru ani care pretindea să i se facă totul pe plac.

Mama i-a spus: „Eu sunt șefa ta, am responsabilitatea să te conduc și asta am de gând să fac!” Micuța Jenny s-a gândit câteva clipe la cuvintele mamei sale, apoi a întrebat: „Cât timp trebuie să fii așa? Deja, la vârsta de patru ani, tânjea după ziua în care nimeni nu avea să-i mai spună ce să facă. E un instinct pus în noi de Dumnezeu.

Unul dintre primele lucruri pe care i le-a spus Dumnezeu lui Adam și Evei a fost: „Stăpânește pământul.” Așadar, sarcina ta ca părinte este să ții frâiele strâns la o vârstă fragedă și să conferi independență pe măsură ce copilul dă dovadă de maturitate. Aceasta este una din cele mai delicate responsabilități ale tale ca părinte.

Puterea acordată prea devreme poate duce la răzvrătire. E nevoie de înțelepciune să știi când și cât de mult să slăbești frâul, iar dătătorul înțelepciunii este Dumnezeu(vezi lacov 1:5). Dacă te rogi, observi și asculți atent, vei începe să vezi punctele critice din viața copilului tău.

Pavel scrie: „Nu întărâtați la mânie pe copiii voștri, ci creșteți-i, în mustrarea și învățătura Domnului.” Și, pentru tine ca părinte, acesta e cel mai bun sfat pe care îl vei primi vreodată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.