„Merg oare doi oameni împreună, fără să fie învoiți?” (Amos 3:3)

O relație toxică se aseamănă cu un picior cu cangrenă: dacă nu îl amputezi, infecția se poate propaga în tot corpul și te poate ucide. Fără curajul de a tăia ceea ce refuză să se vindece, vei ajunge să pierzi mult mai mult. Creșterea ta personală – si în unele cazuri vindecarea ta – se va produce numai prin stabilirea de relații cu persoane potrivite.

Poate ai auzit povestea scorpionului care a rugat broasca să-l treacă pe celălalt mal al râului întrucât el nu știa să înnoate. „Mi-e teamă să nu mă înțepi” i-a răspuns broasca. Scorpionul i-a răspuns liniștitor și i-a zis: „firește că nu voi face așa ceva. Dacă aș face-o, ne-am înneca amândoi!” Așa că broasca a fost de acord și scorpionul “i-a sărit în spate. Și ce să vezi: la jumătatea râului, scorpionul a înțepat-o! În timp ce se scufundau, broasca se tânguia: „Mi-ai promis că nu o să mă înțepi. De ce ai făcut-o?” Scorpionul a răspuns: „Nu mă pot abține. Așa e firea mea!”

Până când Dumnezeu nu schimbă natura unei persoane, ea are puterea de a te afecta și de a te infecta. De exemplu, când ai un sentiment puternic pentru ceva anume, iar celălalt nu, e ca și cum ai încerca să mergi desculț pe jăratic. Ți-ai ales greșit partenerul de drum!

Nu te lega de cineva care nu împărtășește aceleași valori și care nu are aceleași scopuri de la Dumnezeu ca și tine. Unele probleme se pot corecta prin consiliere, prin rugăciune, prin învățare și prin ucenicizare. Însă nu poți învăța pe nimeni să aibă afecțiune; dacă nu are afecțiune, acea persoană îți va polua mediul, îți va ucide productivitatea și îti va rupe ritmul prin văicăreli constante.

De aceea este important să te rogi și să-L întrebi pe Dumnezeu: „Persoana aceasta are loc în viața mea?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.