Adevar sau superstitie

0
84

Într-o povestire este prezentata o familie, care a locuit împreuna multa vreme. Ei au trait într-o proprietate pe care o aveau asezata într-o zona pitoreasca. Cînd sotul a ajuns pe patul de moarte, a rugat.-o pe sotia sa sa-l înmormînteze în proprietatea lor, pentru ca si dupa moarte sa ramîna în acelasi cadru deosebit al gradinii lor.

Sotia lui a facut toate aranjamentele si a chemat un serviciu funerar sa sape groapa asa cum sotul ei îi indicase. Cînd oamenii de la serviciul funerar au ajuns, acestia i-au zis : “Noi nu putem sapa groapa asa cum este trasata “! De ce nu se poate, a întrebat vaduva ?
Lucratorii i-au raspuns ca de obicei ei sapa gropile orientate spre rasarit pe cînd locul trasat de ei este orientat spre directia Nord-Sud.

Surprinsa de raspuns, vaduva i-a întrebat : ” De ce sapati mormintele orientate numai spre rasarit ? Nu suntem siguri, au raspuns groparii ; dupa cum am auzit se zice ca Domnul va veni dinspre rasarit, si atunci cînd toti cei din morminte se vor ridica, îl vor vedea fata în fata.
Dupa un moment de liniste , vaduva le-a spus : sapati groapa asa cum a trasat-o el, pentru ca atunci cînd va învia cu siguranta se va întoarce în directia cea buna !

Sunt multe superstitii cu privire la moarte si înviere. Scriptura nu ne da multe detalii despre acest subiect. Stim însa cu siguranta ca toti cei ce au adormit în Hristos, vor învia pentru viata, iar cei ce au murit nemîntuiti , vor învia pentru judecata.

Dupa cum am purtat trupul acesta fizic, tot asa vom purta dupa înviere si un trup de slava . Ce mîngaiere si siguranta, putem avea chiar si atunci cînd ne despartim de cei dragi , stiind ca asa cum avem un suflet nemuritor , vom dobîndi si un trup nemuritor, mostenind slava !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.