Cre-i ambitia ta ?

0
51

Colin Powell , în timpul campaniei electorale de acum cîtiva ani , a declarat : sa candidezi ca presedinte, trebuie sa ai un ” foc în inima “! Un entuziasm pe care sa nu-l pierzi niciodata ! Ce adevar maret ! Numai acei în a caror inima nu se stinge focul, vor reusi .

Într-un anume sens “Mama Tereza” a fost o ambitioasa. La fel a fost si “Martin Luter King, jr. Nimeni nu va reusi sa realizeze ceva important si sa aiba o contributie majora în mijlocul acestei lumi, fara o doza de ambitie.

În anul 1858 , într-o familie bogata din New York , s-a nascut un baietel plapînd. Pe lînga faptul ca avea vederea slaba , acesta mai suferea si de astm. Boala lui era asa de severa, încît uneori nu reusea suflînd, sa stinga o lumînare. Cu toate acestea, el areusit sa ajunga unul dintre cei mai influenti oameni ai planetei. La vîrsta de 11 ani, tatal lui Theodore Roosevelt, l-a încurajat spunîndu-i : ” Învatînd ca sa-ti dezvolti intelectul nu-i deajuns ! Trebuie sa faci ceva si pentru întarirea fizicului tau “!

Theodore, ascultîndu-l a efectuat mii de ore de antrenament, ridicînd greutati si lovind în sacul de box.
Pastrînd aceeasi determinare , a intrat în viata politica în care a înaintat rapid . La vîrsta de 23 de ania fost ales în legislatura New Yorkului. La 28 de ani a candidat ca primar al aceluiasi oras. A fost înalt comisar al serviciilor Civile, în timpul a doi presedinti ai SUA. A fost apoi presedintele departamentului de politie din New York.

La vîrsta de 40 de ani a fost decorat erou national, în calitate de conducator al cavaleriei din timpul razboiului Americano-Spaniol. În urmatorii ani dupa cest razboi a fost guvernator al New Yorkului , vicepresedinte si presedinte al SUA. În anul 1905, Theodore Roosevelt a primit premiul nobel pentru pace , datorita eforturilor sale depuse pentru încheierea razboiului ruso-japonez.

Apropo : Roosevelt , era mic de statura. Avea numai 1,72 m înaltime. Putem spune ca nu a fost un om mare datorita staturii fizice , ci a fost mare datorita staturii sale intelectuale si a abilitatilor personale.El a avut un foc launtric, care l-a motivat sa mearga înainte în ciuda împotrivirilor, din toate aceste slujiri pe care le-a împlinit.

Ce ambitie te anima ? ce ti-ai propus sa realizezi ? Pentru ce esti gata sa perseverezi , fara sa obosesti ? Vei atinge ceea ce ti-ai propus, numai daca focul launtric al inimii tale, nu se va stinge .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.