„El… a fugit afară din casă” (Geneza 39:12)

Biblia spune: „losif era frumos la statură și plăcut la chip. După câtăva vreme, s-a întâmplat că nevasta stăpânului său a pus ochii pe losif și a zis: „Culcă-te cu mine!” El n-a voit și a zis nevestei stăpânului său: „Vezi că stăpânul meu nu-mi cere socoteală de nimic din casă și mi-a dat pe mâna tot ce are. El nu este mai mare decât mine în casa aceasta și nu mi-a oprit nimic, în afară de tine, pentru că ești nevasta lui. Cum aș putea să fac eu un rău atât de mare și să păcătuiesc împotriva lui Dumnezeu?” Măcar că ea vorbea în toate zilele lui losif, el n-a voit să se culce și să se împreuneze cu ea. Într-o zi, pe când intrase în casă ca să-și facă lucrul, și pe când nu era acolo nici unul din oamenii casei, ea l-a apucat de haină, zicând: „Culcă-te cu mine!” El i-a lăsat haina în mână și a fugit afară din casă” (v. 6-12).

Să remarcăm cuvintele: „Ea vorbea în toate zilele lui losif.” Deci, losif era ispitit zilnic și atunci când se afla în preajma aceleași persoane: soția lui Potifar. Și ispita a continuat câtă vreme s-a aflat într-un loc anume: casa lui Potifar. Așa că a fugit. Nu pentru că a fost slab, ci pentru că a fost înțelept!

El a înțeles că dacă stai ca să fii ispitit prea mult timp, te joci de fapt cu focul și te pregătești singur să „te arzi”. Așadar, care sunt persoanele si locurile pe care trebuie tu să le eviți?

Care sunt sursele ispitei pe care trebuie să le îndepărtezi din viața ta pentru a duce o viața victorioasă? Îți mai aduci aminte de cântecul lui Kenny Rogers: „Tu trebuie să știi când să-i ții aproape, când să-i păstrezi, când să pleci si când să fugi?”

Dumnezeu nu este necinstit când fugi, tu ești dezonorat când nu o faci!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.