„lată că v-am dat putere” (fizică și mentală) (Luca 10:19)

Astăzi vorbim despre un plan pentru a fi victorios:

1) Indiferent cât de des cazi, ridică-te! „Cel neprihănit de șapte ori cade, și se ridică” (Proverbe 24.16). Maturitatea spirituală este un proces care durează toată viața. El are loc de fiecare dată când te întorci la Dumnezeu în slăbiciune și când ÎI lași să facă pentru tine ceea ce tu nu poți face singur.

2) Nu nega ispita, confruntă-te cu ea. „Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă” (Proverbe 34:18). Dumnezeu răspunde de fiecare dată cu har unei inimi care se pocăiește. El îți va veni în întâmpinare când ai ajuns cel mai jos, va sta alături de tine prin valea părerii de rău și a căinței și te va ridica si te va face mai puternic.

3) Scrie ce ai învățat din această ispită. Când meditezi la cele întâmplate, vei înțelege ce trebuie schimbat prin „înnoirea minții” (Romani 12:2). Nu uita să scrii și noile obiceiuri pe care dorești să le integrezi în viața ta: rugăciunea, răspunderea față de un prieten, citirea și memorarea Scripturii, identificarea punctelor slabe și vegherea asupra propriei persoane mai îndeaproape.

4) Folosește cele învățate. Domnul Isus i-a spus lui Petru: „Satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul. Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credința ta; și după ce te vei întoarce la Dumnezeu, să întărești pe frații tăi.” (Luca 22:31-32). Fie ca ziua de astăzi să marcheze un nou început prin faptul că folosești ce ai învățat nu numai pentru a evita o nouă cădere, ci pentru a-i ajuta si pe alții să facă față ispitei.

5) Crede că poți trăi victorios. Domnul Isus a spus: „v-am dat putere …peste toată puterea vrăjmașului”. Scapă de atitudinea „nu pot” și apelează la puterea lui Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.