„Pomul era bun de mâncat… A luat, deci,… și a mâncat” (Geneza 3:6)

Să ne uităm în Scriptură când a fost ispitit omul pentru prima dată și să vedem ce învățăminte putem extrage.

Biblia spune: „Șarpele era mai șiret decât toate fiarele câmpului pe carele făcuse Domnul Dumnezeu. El a zis femeii: „Oare a zis Dumnezeu cu adevărat” (v. 1). Mai întâi, Satan te va orbi ca să nu vezi toate lucrurile bune pe care ți le-a pregătit Dumnezeu. Apoi el se va folosi de substanțele care schimbă starea de spirit, cum ar fi drogurile sau alcoolul, de soția sau soțul altcuiva, de pornografia de pe Internet și îți va spune că nu te vor răni. Nu cădea în plasă! E un mincinos! Nu-I crede!

„Ci fiecare este ispitit, când este atras de pofta lui însuși și momit. Apoi pofta, când a zămislit, dă naștere păcatului; și păcatul odată făptuit, aduce moartea. Nu vă înșelați prea iubiții mei frați” (lacov 1:14-16).

Orice slăbiciune care este tolerată în mod constant, care este scuzată, negată sau ascunsă, are puterea de a te face rob. Neputința de a identifica și de a arăta cu degetul spre slăbiciunea ta, de fapt, o întărește. Ignorarea vulnerabilităților tale face ca înfrângerea să fie inevitabilă.

Satan a desemnat anumite persoane ca să-ți alimenteze slăbiciunea. Fii cu băgare de seamă. Slăbiciunea oricui va fi atrasă de orice prietenie care o acceptă, se bucură de ea și își desfată privirile cu ea. Ea are itinerariul propriu, acela de a-ți acapara viața și de a sabota planul lui Dumnezeu pentru tine.

Slăbiciunea ta te va face să te simți bine în prezența acelora care o tolerează si să te simți stânjenit în prezența acelora care nu agreează asemenea lucruri.

Ce poți să faci în asemenea situație? Cere ajutorul lui Dumnezeu și El te poate ajuta să fii victorios, astăzi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.