„Doamne, Tu mă cercetezi de aproape și mă cunoști… și de departe îmi pătrunzi gândul” (Psalmul 139:1-2)

La fel cum un sportiv își dezvoltă fizicul prin utilizarea unor tehnici corecte de ridicare a greutăților, și tu trebuie să aplici tehnicile corecte pentru a atinge rezultatele dorite în rezolvarea unui conflict. Nici un atlet nu încearcă să ridice greutăți mari sau să se angajeze într-un antrenament intens fără a-și încălzi mai întâi mușchii. Încălzirea este crucială pentru exercițiu, căci reduce la minim riscul de rănire și crește performanța musculară în ansamblu. Tot astfel, pregătirea pentru confruntare este aproape la fel de importantă precum confruntarea însăși.

A confrunta pe cineva în mod spontan sau fără pregătire poate avea consecințe dezastruoase. Pregătirea îți permite să vezi situația mai clar și diferit față de momentul producerii, care este plin de încărcătură emoțională, iar acest lucru va duce la o întâlnire mai eficientă. Acesta ar fi un moment bun ca să te rogi: „Doamne, Tu mă cercetezi de aproape și mă cunoști … de departe îmi pătrunzi gândul… Căci nu-mi ajunge cuvântul pe limbă, și tu, Doamne, îl și cunoști în totul” (v. 1-4).

Este important ca mai întâi să-ti înfrunți emoțiile negative, cum sunt mânia și resentimentul. Deși s-ar putea ca tu să le consideri justificate,dacă nu te eliberezi de ele prin puterea Duhului Sfânt, ele vor deveni un obstacol în calea armoniei. Trebuie totodată să refuzi să cedezi în fața fricii de a spune lucrurilor pe nume, ca nu cumva să abandonezi întreaga idee de a iniția confruntarea. Dumnezeu poate lucra la ambele persoane implicate.

In timp ce tu te rogi și îți pregătești inima, El poate pregăti inima celuilalt. „Înșelătoria este în inima celor ce cugetă răul, dar bucuria este pentru cei ce sfătuiesc la pace” (Proverbe 12:20).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.