9 IULIE AVRAAM (1)

0
35


-“Domnul zisese lui Avram”
(Geneza 12:1)-

Putem învăța foarte multe lucruri din viața lui Avraam. De exemplu, că Dumnezeu ne poate chema în orice moment al vieții. Fără a protesta și fără a amâna, Avraam a spus: “Da, Doamne”. Și ascultarea lui neîndoielnică este o mustrare pentru aceia dintre noi care spun: “Sunt prea bătrân, las-o în seama celor mai tineri”; sau “mi-am câștigat dreptul de a mă relaxa și de a o lua încet; să facă alții lucrurile grele”.

Nu există pensionare în serviciul Împăratului împăraților! El are dreptul să ne ceară orice și să ne trimită oriunde în orice moment al vieții. De asemenea, învățăm că planul lui Dumnezeu aduce împlinire, iar aceasta este întotdeauna mai mare decât propria noastră împlinire personală. Avraam a fost chemat să populeze întregul Orient Mijlociu: “Voi face din tine un neam mare și te voi binecuvânta; îți voi face un nume mare și vei fi o binecuvântare” (Geneza 12:2).

Aceste cuvinte sunt o mustrare pentru aceia dintre noi care caută să-și facă un nume propriu, în loc să-L lase pe Dumnezeu să o facă. În împărăția lui Dumnezeu nu trebuie să cauți un statut, ci îl câștigi prin faptul că îi slujești pe ceilalți. În cele din urmă, învățăm că Dumnezeu se va purta cu ceilalți după cum se poartă ei cu noi. Dumnezeu i-a spus lui Avraam: “Voi binecuvânta pe cei ce te vor binecuvânta și voi blestema pe cei ce te vor blestema” (Geneza 12:3).

Când suntem în voia lui Dumnezeu, nu trebuie să ne promovăm sau să ne protejăm singuri, Dumnezeu o va face pentru noi. “El n-a îngăduit nimănui să-i asuprească, și a pedepsit împărați din pricina lor, zicând: “Nu vă atingeți de unșii Mei” (1 Cronici 16:21-22). Lucrul acesta ne face liberi să mergem unde vrea Dumnezeu să mergem și să facem ce dorește El să facem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.